Esbjerg spillede sig torsdag videre i kvalifikationen til Europa League, da de på hjemmebane besejrede Kairat Almaty med 1-0. Det første opgør mod kazakhstanerne endte 1-1, og dermed er vestjyderne klar til tredje kvalifikationsrunde.

Målt på chancer var sejren til Esbjerg fuldt fortjent. Niels Frederiksens mandskab vadede især i første halvleg i chancer og burde nok også have været foran med et par mål ved pauseteen.

Efter 11 minutter viste esbjergenserne for første gang tænder foran gæsternes mål. Bolden endte lidt heldigt for fødderne af den østrigske angriber Martin Pušić, der forsøgte en afslutning med hælen. Kairat Almatys målmand, Dmitri Khomich, kunne ikke holde bolden, og returen røg hen til Jakob Ankersen. Han forsøgte at lægge bolden over i det fjerneste målhjørne, men Khomich fik akkurat bokset til hjørnespark.

Efter 38 minutter var Esbjerg på spil igen. Magnus Lekven spillede flot bolden i dybden, en Kairat-spiller taklede noget klodset bolden over til samme Ankersen, der takkede for den fine frispilning. Med en kølig afslutning bragte han hjemmeholdet på sejrskurs.

Bare minuttet senere viste Kairat Almaty dog, at de ikke bare havde taget turen til Danmark for at lege turister. Josip Kneževic, der kampen igennem voldte problemer for vestjydernes forsvar, tryllede på venstrekanten og fandt Isael Barbosa inde foran mål. Brasilianeren hamrede dog til alt held for hjemmeholdet bolden på overliggeren.

I anden halvleg fortsætte målchancerne med at vælte ind. Esbjerg var konstant i teten og havde også de bedste muligheder. Men trods et par store chancer til Emil Lyng og Mohammed Fellah blev det ved det ene mål i kampen.

I næste runde møder Esbjerg polske Ruch Chorzow, der samlet vandt 3-2 over FC Vaduz fra Liechtenstein. Vinder vestjyderne den kamp, mangler holdet bare playoff-runden, før de igen i år kan kalde sig deltagere i Europa League-gruppespillet.