Esbjerg var torsdag på banen for første gang i Europa League i denne sæson. På udebane i kvalifikationen fik holdet kæmpet sig til et 1-1-resultat mod FC Kairat Almaty fra Kasakhstan. Det giver et stærkt udgangspunkt frem mod returkampen.

Det lignede ellers længe, at det ville blive svært for Esbjerg at komme videre i kvalifikationen, da de kom bagud med 0-1 til Kairat.

Målet til kasakhstanerne kom efter 50 minutters spil på et straffesparksmål fra Knezevic. Straffesparket opstod, da et skud ramte EfB-forsvaren Michael Jakobsen på armen inde i feltet - noget som dommeren altså takserede til et straffespark.

En af de EfB-spillere, der gjorde sig positivt bemærket i kampen, var Mohammed Fellah, der havde flere gode aktioner, og det var da også ham, der efter 90 minutters spil kunne sende bolden i mål efter lidt småspil i feltet.

Faktisk var Esbjerg tæt på at få sejren dybt inde i overtiden, hvor Casper Nielsen blev sendt i græsset i straffesparksfeltet, men dommeren valgte i stedet for straffespark at give Nielsen det gule kort for film.

Dermed er vejen til Europa League blevet en smule nemmere for EfB, der nu kan nøjes med 0-0 på hjemmebane i returkampen på torsdag i Esbjerg.

Hvis de går videre, venter der en kamp i tredje kvalifikationsrunde. Herefter mangler playoff-runden, inden holdet kan få adgang til gruppespillet, som vestjyderne var med i sidste sæson, og hvor de nåede til 1/16-finalerne. Her blev Fiorentina dog en for stor mundfuld.