Der bliver heller ikke noget dansk eventyr i Champions League i denne sæson. FC Midtjylland forlængede nemlig den danske kvalifikations-krise mod Apoel FC fra Cypern .

Godt nok vandt FC Midtjylland kampen i Nicosia 1-0 i den over 30 grader varme heksekeddel. Men holdet havde brug for to mål, hvis drømmen om Champions League skulle holdes i live, efter nederlaget i den første kamp i Herning sluttede 1-2 til APOEL.

Og dermed gik cyprioterne i stedet videre på reglen om at udebanemål.

Dermed tilsluttede FC Midtjylland sig en mindre stolt dansk tradition om vingeskudte Champions League-ambitioner, når modstanderen er det gulblusede cypriotiske mandskab. Samme skæbne er nemlig tidligere overgået både FC København og AaB.

En kendsgerning, der tog hårdt på FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein.

»Man sidder bare fuldstændig tom indeni. Vi gjorde en fin figur på en meget svær bane, men det var hjemme på MCH Arena, at vi tabte det. Og det er pisseirriterende lige nu,« sagde han efter kampen til TV3+ og fortsatte:

»Der var god opbakning hernede, og de to andre danske hold, der har været her, kan også tale med om, at det er et svært sted at spille. Men vi manglede det sidste mod i anden halvleg.«

Det var ikke, fordi FCM manglede muligheden for at gå videre. Faktisk fik midtjyderne en drømmestart, da Erik Sviatchenko efter blot to minutter dukkede op i APOELs målfelt og headede bolden i mål til 1-0.

Og efter 20 minutter var danskerne tæt på at score til 2-0. Bolden var i nettet, men dommeren dømte lidt overraskende frispark til hjemmeholdets målmand.

Men så fik FCM endnu en håndsrækning. De danske gæster var nemlig godt kørende i første halvleg, og det irriterede tydeligvis APOELs Vinicius, som efter en halv time stemplede Pione Sisto og fik rødt kort for udåden.

Så ved pausen kunne FCM-spillerne konstatere, at de nu kun manglede et enkelt mål i at gå videre i kvalifikationen.

Men selv om træner Jess Thorup skiftede offensivt ud, og satte Martin Pusic og Paul Onuachu ind sammen med Morten ’Duncan’ Rasmussen i angrebet, fejlede de danske mestre forsøget.

Man kan dog hverken klandre træneren eller spillerne for deres indsats i går, fastslog Claus Steinlein.

»Jeg synes, at trænerteamet, med Jess (Thorup, red.) i front satser offensivt og satser alt, hvad de kan. Der er ikke en finger at sætte på indsatsen. Det var på hjemmebane, vi tabte det.«

Selvom håbet om at komme i Champions League nedsmeltede i den cypriotiske aftenvarme, har FC Midtjylland ikke opgivet håbet om at spille europæisk fodbold i denne sæson.

Nu skal holdet for alt i verden videre til gruppespillet i Europa League-turneringen, fastslår Steinlein.

»Vi skal i det gruppespil. Jeg ved godt, at jeg ikke må tale om lærepenge, men vi har lært, at vi skal være der 100 procent fra første minut. Det skal vi være i de næste to kampe,« sagde Claus Steinlein til TV3+, inden han tilføjede:

»Nu bliver det spændende, hvad lodtrækningen bringer, for det kan være meget forskellige hold, vi får. Men vi skal videre, og det har været vores målsætning hele sæsonen.«