De engelske mesterskabskandidater fra Merseyside satte nedrykningstruede Norwich til vægs på mindre end et kvarter, da det blev 3-2 sejr.

Mens de nærmeste konkurrenter som Manchester City og Chelsea snubler over snart sagt enhver forhindring, synes intet at kunne stoppe den mesterskabsmarch, Liverpool er i gang med.

Søndag blev det til 11. sejr på stribe, da Liverpool ude fik skovlen under Norwich med den effektive og nærmest frådende gang overfaldsfodbold, som har været kendetegnende for traditionsklubben især efter årsskiftet.

Raheem Sterling sørgede for at bringe Liverpool i front allerede i kampens 4. minut, da han efter selv at have ført bolden frem til kanten af feltet hamrede bolden ind til 1-0.

Kort efter var det holdets uruguyanske målmaskine Luis Suarez, der omsatte et gyldent oplæg fra storspillende Sterling. Med 2-0 på måltavlen så kort inde i matchen, lignede de hæsligt klædte Norwich-spillere for alvor et hold på vej mod næstbedste række som et ulykkeligt stævnemøde mellem en undulat og en kanariefugl.

Liverpool måtte til opgøret ellers undvære skadesramte Daniel Sturridge (fiberskade, red.), men det anfægtede ikke holdets evne til at bringe modstanderdefensiven på bagkant af begivenhederne med en næsten radioaktivt ulmende energi.

Efter pausen fik Norwich dog mandet sig op til en præstation med et gran selvrespekt. Holdets kraftfuldt insisterende stil med diagonalbolde mod centnertunge forwardtyper som Gary Hooper udløste reduceringsmål efter lidt velvillig fumlen fra Glen Johnson og målmand Mignolet i fællesskab.

Liverpools varme forbindelse til fru Fortuna blev dog atter eksponeret for fuld udblæsning, da Raheem Sterling efter godt en times spil sparkede på mål og via en Norwich-fod kunne se bolden sejle ind bag den bagtunge sprællemand John Ruddy til 3-1.

Det skabte fornyet spænding, at Robert Snodgrass fik reduceret til 2-3 overfor et Liverpool-forsvar, som i det 80. minut fik tiltrængt afstivning af Daniel Agger. Men trods løse muligheder i begge ender af banen, kunne Liverpools spillere triumferende juble over endnu en sejr, som bringer Merseyside-mandskabet fem point foran Chelsea i tabellen.