Christian Eriksen scorede to gange og sendte Tottenham i finalen i den engelske Capital One Cup efter samlet 3-2 mod Sheffield United.

Med en smuk scoring på frispark og en snedig afslutning fladt forbi målmanden var Christian Eriksen Tottenhams helt store spiller i den afgørende semifinale mod undertippede Sheffield United på udebane onsdag aften.

Her sluttede opgøret 2-2, men med en Tottenham-sejr på 1-0 fra det første opgør var det nok for London-holdet til at gå videre til finalen på Wembley med samlet 3-2.

»Jeg er så glad for, at de (scoringerne, red.) gik ind, og at det tager os til Wembley. Det er en fantastisk følelse,« sagde Christian Eriksen efter kampen til Tottenhams egen tv-kanal og tilføjede:

»Jeg er virkelig glad og spændt på finalen.«

Selvom Tottenham som hold langt fra imponerede mod Sheffield United, var danske Christian Eriksen med sine to scoringer fuldstændig afgørende for, at klubben nu kan vinde dets første trofæ siden 2008.

Efter 28 minutter af første halvleg scorede den danske midtbanespiller sit første mål i kampen. Og det med manér. Christian Eriksen sparkede til bolden ude fra målfeltet og drejede den i en stor bue fra højre og over i venstre målhjørne. Målmanden var chanceløs, og Tottenham godt på vej mod finalen på Wembley, hvor rivalerne fra Chelsea venter.

Der skete ikke meget mere i kampen før langt inde i anden havleg, men så kom hjemmeholdet Sheffield United pludselig tilbage med to hurtige scoringer af Che Adams.

Nu var favortitterne fra Tottenham på hælene, og kampen så ud til at skulle i forlænget spilletid. Men så lynede Christian Eriksen igen med to minutter tilbage af den ordinære spilletid.

Danskeren modtog bolden i løb ned mod Sheffield Uniteds målfelt, og frækt lagde han bolden på tværs og modsat hjemmeholdets målmand. Dermed blev Christian Eriksen som så mange gange før i denne sæson på ny matchvinder for Tottenham og kan nu se frem til sin første finale i engelsk fodbold.

Finalen mod Chelsea er i øvrigt en gentagelse af Tottenhams seneste pokaltriumf i 2008, hvor forsvaren Jonathan Woodgate scorede holdets sejrsmål mod 'The Blues'.