En legende takker af.

Der var lagt op til den helt store afskedsfest, da Liverpools Steven Gerrard søndag gik på banen i sin afskedskamp i Premier League. Men var Liverpool-fansene i tårer, skyldes det ikke midtbanegeneralens farvel. Snøftende lyde fra tribunen skyldtes nok i stedet en opgivenhed over Merseyside-klubbens rædderlige og deciderede pinlige indsats på banen.

Ligesom i sidste uges farvelkamp på Anfield Road var modstanderholdet, Stoke, nemlig fuldstændig uberørt af historiens vingesus. Liverpool og Steven Gerrard fik intet foræret - altså ikke udover en historisk lussing på 6-1. Resultatet er holdets største nederlag i Premier League nogensinde.

45 minutter skulle Stoke bare bruge på at ødelægge Gerrards store dag. Efter 22 minutter gjorde Mame Biram Diouf det til 1-0, fire minutter senere gjorde den tidligere Molde-spiller det også til 2-0, fire minutter senere kom Jonathan Walters på tavlen. Det samme gjorde Charlie Adam fire minutter før pausen, og i første halvlegs sidste minutter fuldendte Steven Nzonzi ydmygelsen. 5-0 kunne Liverpool-spillerne - dem der altså turde kigge op - skimte på måltavlen, da de krøb ud i omklædningsrummet.

Om Stoke-spillerne alligevel fik medlidenhed med Steven Gerrard skal være usagt - men 20 minutter før tid kom Liverpools anfører i hvert fald på måltavlen. Men så var det også slut med gaverne. Fire minutter før tid gjorde en anden veteran, Peter Crouch, det onde ved holdet, da han scorede mod sin gamle klub til 6-1, og dermed skrev Steven Gerrard ind i historiebøgerne endnu engang - denne gang altså som deltager i et historisk stort nederlag.

I London cementerede Arsenal sin tredjeplads i Premier League. Her viste Theo Walcott sig frem med et hattrick på 22 minutter.