Det var en god Europa League-dag set med danske briller. Alle danskere i aktion kunne glæde sig over sejre og avancement til tredje kvalifikationsrunde.

I Norge skulle Rosenborg forsvare sin 1-0-føring fra første kamp mod islandske KR Reykjavik. Med fra start var Thomas Mikkelsen og Mike Jensen, mens Emil Nielsen startede på bænken.

Der var aldrig tvivl om udfaldet, og allerede efter syv minutters spil havde Rosenborg bragt sig foran 2-0 ved Fredrik Midtsjø og Pål André Helland. Godt 10 minutter senere blev det også 3-0, da Alexander Söderlund sendte bolden i kassen.

Med tyve minutter igen kom Emil Nielsen på banen i stedet for Pål André Helland, men han formåede ikke at udbygge føringen yderligere. Rosenborg er dog alligevel klar til tredje runde, hvor de skal op imod ungarske Debrecen.

I nabolandet mod øst tog IFK Göteborg imod polske Slask. Her var de blåhvide uden Lasse Vibe, der tidligere på dagen blev solgt til Brentford, men der var stadig to danskere i startopstillingen i form af Søren Rieks og Jakob Ankersen.

Kampen i Polen var endt målløs, og Slask Wroclaw kunne derfor lægge et stort pres på hjemmeholdet, hvis de formåede at score et udebanemål. IFK Göteborg startede da også kampen roligt ud for at undgå at tillade for mange chancer, og holdene gik til pause uden scoringer.

Hjemmeholdet kom bedst ud til anden halvleg, og de virkede opsatte på at få scoret det ene mål, der ville give lidt ro på. Det sørgede Gustav Engvall for allerede efter 10 minutters spil, og bare fire minutter senere blev det også 2-0 ved Mikael Boman.

De to hurtige scoringer så ud til at tage modet fra Slask Wroclaw-spillerne, og de formåede da heller ikke at svare igen. IFK Göteborg er derfor klar til tredje runde, hvor portugisiske Belenenses venter.

Der var også en halvdansker i aktion torsdag aften. Det var PAOKs dansk-svenske målmand, Robin Olsen, der sammen med holdkammeraterne skulle forsøge af vende 1-2-nederlaget fra første kamp ude mod Lokomotiv Zagreb til en samlet sejr. Og det gik vældig fint.

Allerede efter et kvarters spil stod der således 3-0 på måltavlen, og ydmygelsen blev total, da Robert Mak med sin anden scoring lukkede til 6-0 seks minutter før tid.

Robin Olsen og kompagni avancerede derfor med en overbevisende 7-2-sejr samlet, og de skal næste gang op imod slovakiske Trnava.

De to danske hold FC København og Brøndby spillede sig også begge videre til tredje runde. FCK med en 3-1-sejr over walisiske Newtown, mens Brøndby kunne klare sig med 0-0, da de vandt første kamp på udebane 1-0 over bulgarske PFC Beroe.