’Der Dinosaurier’ bliver klubben kaldt, men der er ikke meget, der skræmmer ved Hamburger SVs Bundesliga-mandskab. Heller ikke selv om holdet råder over en stjerne som Rafael van der Vaart.

Hverken han eller en trænerfyring af landsmanden Bert van Marwijk i midten af februar har kunnet ændre på, at klubben for første gang nogensinde er i faretruende kurs mod en nedrykning fra Bundesligaen.

Søndag kom holdet ellers foran i udekampen mod Borussia Mönchengladbach, men tabte 1-3. HSVs mål kom, da Jacques Zoua efter 28 minutter satte hovedet på et frispark, men hjemmeholdet, der havde bolden klart mest, fik udlignet kort før pausen.

Michael Mancienne tog med hænder i feltet efter et hjørnespark, og Filip Daems tog sig af straffesparket. Han brændte dog først den store chance, før han satte returen ind.

I anden halvleg fulgtes holdene ad, indtil Raffael stak dybt med et kvarter igen af kampen og satte hjemmeholdets føring ind. Kun tre minutter efter den scoring fik Alvaro Domínguez slået sejren fast ved at score på bagerste stolpe efter et hjørnespark.

Dermed  ligger klubben næstsidst i Bundesligaen med to point op til redning inden de sidste seks kampe.

Hamburger SV er den eneste klub, der altid har været med i den bedste række siden stiftelsen i 1963/64. Holdet har under den nye træner Mirko Slomkas ledelse vundet to, spillet to uafgjort og tabt tre.