Pierre-Emile-Højbjerg scorede et regulært drømmemål, da den 19-årige dansker fra 30 meter bankede læderet op i krogen uden chance for schweiziske Yann Sommer i Bourrusia Mönchengladbachs mål.

Kongemålet udlignede Gladbachs føring fra første halvleg af Raffael.

Augsburg lignede ellers et hold i sækken, men da Gladbach-forsvareren Håvard Nordtveit fik direkte rødt kort med en halv time igen, gjorde det arbejdsbetingelserne lettere for Højbjerg og co.

Bare fem minutter efter Højbjergs 30-meter-brag sendte Tim Matavz Augsburg i front, og en mand nede kunne Gladbach ikke svare igen.

Pierre-Emile Højbjerg sikrede dermed Augsburg tre vigtige point i Bundesligaen, der sendte holdet fra Bayern-området endegyldigt på en flot femteplads i Bundesligaen, der giver adgang direkte til Europa League.

Udover Pierre Emile-Højbjerg fik Jannik Vestergaard 90 minutter i sidste runde, da Werder Bremen tabte 3-2 til Dortmund og sluttede lige uden for de europæiske pladser.

Freiburg og Paderborn blev sidste rundes helt store tabere, da begge hold nu må sige Auf Wiedersehen, Bundesliga.