Det danske U21-landshold åbnede EM-slutrunden med en 2-1-sejr over værtsnationen Tjekkiet. Danskerne var på hælene i første halvleg og gik til pause bagude 0-1. Men der kom andre boller på suppen i anden halvleg.

»Man snakker altid om, at den første og den sidste kamp i turneringen er en finale. Vi starter ud med et godt resultat, men første halvleg er ikke acceptabel. Vi spiller for meget med nerverne og for lidt med hovedet. Det gør, at vi laver tekniske og stressede fejl, som vi normalt ikke gør. Men i anden halvleg får vi til tider spillet flot, og vi får scoret to mål. Så må man igen sige, at vi har en fantastisk bred trup, og indskifterne gør bare holdet stærkt. Det er fremragende,« sagde Pierre-Emile Højbjerg efter kampen til DR3.

Tjekkiet gik til pause med en 1-0-føring, men i anden halvleg vendte danskerne det med to scoringer af henholdsvis Jannik Vestergaard og Pione Sisto. Ifølge Højbjerg var det da også et andet dansk hold, man fik at se i anden halvleg.

»Vi smider nerverne og nervøsiteten. Det gør så, at vi får styr på de tekniske detaljer og får den sikkerhed i spillet ind i spillet, som vi nu engang kan. Det er meget vigtigt i forhold til vores spil, for det er dér vores kvaliteter er - at spille godt med bolden og få de andre til at løbe. Det gjorde vi godt i anden halvleg.«

intropotentiale1111111

Det var en hårdt tilkæmpet sejr af Højbjerg og co., men de danske drenge kommer ikke til at hvile på laurbærrene forsikrer Bayern München-spilleren.

»Vi har en kamp på lørdag, så vi glæder os i aften og får en Coca Cola, og så i morgen er vi klar til tyskerne,« siger han.

Kampen mod Tyskland spilles lørdag klokken 20.45.