Brønshøj fortsætter forårets gode stime. Skærtorsdag blev det til den femte sejr ud af fem mulige siden vinterpausen, da gæsterne fra Vejle blev sendt hjem til Østjylland med et nederlag på 2-1. Horsens skuffede, mens Silkeborg hev sig op på andenpladsen.

I det tidligere opgør mellem Brønshøj og Vejle kom gæsterne ellers foran 1-0 på et mål af Nicolaj Agger efter 20 minutter. Men hjemmeholdet var stærke på dødboldene, og det gav bonus. Først scorede Jesper Fleckner efter et hjørnespark kort før pausen, og et kvarter inde i anden halvleg headede Jacob Berthelsen bolden i mål efter et nyt hjørne. Stillingen 2-1 holdt kampen ud, og Brønshøjs hvepse tog stikket hjem.

Også Vejles naboer fra Horsens led et nederlag på Sjælland, da nedrykkerne fra Superligaen tog til Herfølge og tabte 1-2 til HB Køge. Hjemmeholdet fik en god start, da Eddie Gomez bragte sit hold foran efter kun tre minutter. Frederik Helstrup sørgede ellers for en udligning i næsten en time i kampen, men kort efter steg Anders Kaagh op på et hjørnespark og headede sejren hjem.

Dermed fik Silkeborg på fjerdepladsen en oplagt mulighed for at tage andenpladsen, og den chance blev grebet. Med en sikker sejr på 5-1 ude over AB fik Jesper Sørensen lige præcis sneget sig op på den vigtige plads, der giver oprykning til Superligaen - men kun på en bedre målscore, så det er stadig tæt i toppen af tabellen.

Resultateterne betyder, at forstadskøbenhavnerne fra Brønshøj kravler over Vejle i stillingen og nu er oppe på sjettepladsen, mens HB Køge indtager femtepladsen og kun har fire point op til Horsens på den oprykningsgivende andenplads.. Brønshøj møder i næste runde et andet af topholdene Lyngby, som torsdag vandt 3-0 på udebane over Marienlyst. Rækkens topscorer Patrick Mortensen scorede to af gæsternes tre mål, og Lyngby er nu for alvor inde i kampen om oprykningspladserne, fire point efter Hobro og et enkelt efter AC Horsens og Silkeborg.