Juventus satte Inter på plads i 'kampen om Italien' på hjemmebanen og bliver nu rigtig svære at hente for forfølgerne.

Hele ni point har Juventus efter søndagens 3-1-sejr over Inter ned til de nærmeste forfølgere fra Roma. Og selvom romerne mangler en kamp, fordi deres hjemmekamp mod Parma blev afbrudt i en sand oversvømmelse af regn, kan deres mesterskabsdrømme godt være en druknedød nær tidligt i sæsonen.

For den måde Juventus slog Inter på søndag i Torino gør det svært at forestille sig, at Antonio Contes tropper slipper taget i suveræniteten igen. Juventus tidlige føringsmål var et smukt studie i opspil og korrekte løb. Det perfekte løb kom fra Stephan Lichtsteiner, og Andrea Pirlo fandt kælent den schweiziske kantspiller, der headede Inter-skuffelsen i nettet med overskud.

Det blev værre for et Inter-hold i identitetskrise, da Giorgio Chiellini afgjorde kampen kort inde i anden halvleg. Ydmygelsen rykkede mindre end ti minutter senere endnu nærmere, da Arturo Vidal satte sig igennem i det lille felt, efter at Fernando Llorente og Paul Pogba havde drevet gæk med Inter-forsvaret i forbindelse med et indkast.

Inter fik dog pyntet på resultatet ved Rolando Jorge til slutstillingen 1-3, men kampen blev et bevis på, at Milano-klubben stadig har langt op til det bedste hold i Italien.