Hobro var tæt på endnu en skalp i en foreløbig flot sæson, men tirsdag aften sendte Kim Aabechs to mål Superliga-holdet ud af DBU Pokalen. Kampen måtte ud i forlænget spilletid, før den var afgjort med cifrene 1-2.

Deltidsprofferne fra Hobro har kun tabt en kamp og ligger nummer fire i Superligaen efter otte spillerunder, og Hobro-træner Jonas Dal satte mod AGF sin lid til reserverne. Ud af startopstillingen var profiler som Jonas Damborg, Quincy Antipas og Superliga-topscorer Mads Hvilsom, men alligevel kom gæsterne foran kort inde i anden halvleg.

Mathias Bersang Sørensen krydrede nemlig en god præstation med at score kampens første mål, da han på en lang bold tørrede AGFs højre forsvarsside med den nye spanier David Cortes og Alexander Juel Andersen, hvorefter bolden blev sat sikkert i mål bag reservekeeper Lukas Fernandes.

Også AGF stillede således op med en række af de spillere, som normalt ikke er blandt Morten Wieghorsts førstevalg, men træneren havde dog fundet plads til Kim Aabech, og det skulle vise sig at være en god idé.

Kim Aabech demonstrerede allerede i begyndelsen af kampen sin giftighed på frispark, da han ramte overliggeren, og med fem minutter tilbage af kampen fandt den tidligere FC Nordsjælland-spiller så målet, da han krøllede et andet frispark over muren og i kassen.

- Der var et par andre andre frispark, som var lidt langt ude, men da den kom tættere på, måtte jeg tro på det, og den gik ind. Det er dejligt at score på frispark, og det er noget, vi træner på hver dag, lød det fra Kim Aabech til TV3 Sport1.

Med udligningen skulle holdene ud i forlænget spilletid, og her brugte Kim Aabech ikke mange minutter på atter at vise sit værd. Efter Jeppe Kjær havde skaffet et hjørnespark på en god afslutning, slog indskiftede Danny Olsen et god bold i panden på Kim Aabech, og så var den kamp afgjort.

- Vi forærer dem et mål, og det er sgu ærgerligt. Vi arbejder som et hold, og det er det, vi står for i Hobro, så på den måde kan vi godt være tilfredse, men vi kan ikke være tilfredse med ikke at holde 1-0, lød det fra Hobros målscorer Mathias Bersang Sørensen.

Dermed er AGF videre til DBU Pokalens tredje runde, mens Hobro kan koncentrere sig om at overleve i Superligaen.