Det gode spil, den nye Brøndby-træner Alexander Zorniger er lykkedes med på Vestegnen, havde trange kår, da de blå-gule torsdag aften spillede ude mod Panathinaikos.

Det var nu, svendestykket skulle føres ud i livet. Her, på tærsklen til gruppespillet i Europa League, skulle det for alvor bevises, hvad Zornigers intense fodboldstil kunne bære Brøndby til.

Runden forinden var tyske Hertha Berlin blevet slået ud, og de altid håbefulde Brøndby-tilhængere, havde skruet forventningerne helt i vejret.

Modstanderen var den græske storklub Panathinaikos, der efter at have ladet Brøndby spille med begyndte at trække fra og til sidst vandt en stensikker sejr.

Kampen begyndte positivt for Brøndby, der i mange af spillets facetter spillede lige op med grækerne. Det høje, konstante pres og den aggressive stil, som Brøndby har tillagt sig siden Alexander Zornigers ankomst, lod til at virke mod Panathinaikos.

Men som halvlegen skred frem blev det mere og mere Panathinaikos’ kamp. De sad på spillet, og Brøndby så ud til at miste pusten. Nu kunne grækerne spille meget mere frit med bolden, uden at have deres danskerne siddende lige så meget i hælene.

Noget af det skyldtes nok den ekstreme varme, der var i det græske torsdag aften. Hele dagen havde termometeret vist godt over de 30 grader, og selvom mørket var faldet på, var varmen stadig intens. Midt i halvlegen dikterede dommeren derfor en kærkommen drikkepause.

Unge Svenn Crone har efter sommer fået et lille gennembrud på venstrebacken, men han så presset ud i Athen. Tankerne ledtes hen på den første playoff-kamp ude mod Hertha Berlin, hvor han også havde svært ved at klare det internationale spil.

Allerede efter otte minutter viste dommeren ham et gult kort, og 25 minutter senere lavede han et kluntet frispark og fik så sit andet. En mand i undertal var naturligvis stor svækkelse af Brøndby-holdet, der nu altså var ude i en ren overlevelseskamp.

Den overlevelseskamp led et smerteligt knæk, da svenske Marcus Berg i dommerens overtid i første halvleg løb i dybden og vippede bolden over fremadstormende Frederik Rønnow og ind i netmaskerne. 1-0 til værterne, og Brøndby fik altså noget at tænke over i pausen.

Og hvad end de blå-gule havde aftalt, inden de kom tilbage på banen, blev det hele smadret fem minutter inde i anden halvleg.

Den tidligere Roma-spiller Victor Ibarbo blev sendt i dybden, snød indskiftede Jesper Juelsgård og tog et træk på af det lille felt. Frederik Rønnow kastede sig ned, og så faktisk ud til at få lappen på bolden. Desværre for ham rørte han også angriberen, som væltede. Fløjten lød, dommeren pegede på pletten, og Brøndby-keeperen blev vist ud.

Målmaskinen Teemu Pukki blev ofret for Mads Toppel, der ikke kunne gøre noget ved det straffesparket af tidligere Lazio-spiller, Christian Ledesma. 2-0 til grækerne, og den svære mission så uoverkommelig ud.

Resten af halvlegen blev en dansk kamp for livet, og flere gange var Panathinaikos centimeter fra at sætte det knusende 3-0-mål ind. Og med 10 minutter tilbage kom dødsstødet. Igen kom scoringen fra svenske Marcus Berg, der øjeblikke senere kunne lade sig udskille til stående klapsalver.

Og var det ikke for små mirakler, stod der også 4 eller 5 på måltavlen ud for grækerne, da ungarske Istvan Vad fløjtede af. Men ydmygelsen af den størrelse, Brøndby led sidste efter år mod en anden græsk klub, PAOK, udeblev.

Brøndby har brug mirakler i næste uges returkamp. Mon Zorniger har sådan et i sin tyske taktik-taske?