CSKA Moskva reddede et livsvigtigt point hjem i sidste sekund mod Roma i tirsdagens tidlige Champions League-opgør, der endte 1-1

Der var i den grad tale om en skæbnekamp, da Roma lagde vejen forbi det publikumsforladte Arena Khimki i Moskva - CSKA Moskva måtte på grund af en racismesag endnu engang spille uden tilskuere. Begge hold kunne nemlig med en sejr spille sig meget tæt på en plads i Champions Leagues knockout-fase til foråret.

Og det blev italienerne, der lagde stærkest ud og gennem hele kampen dominerede på bolden. De havde dog svært ved at bryde gennem det russiske jerntæppe. Derfor skulle der også en dødbold til at hjælpe Roma.

Kort før pausen fik de nemlig et frispark lige på kanten af feltet. Det tog anfører Francesco Totti sig af og i stedet for et blødt spark over muren, så bragede han bolden direkte ind i kassen til en fortjent italiensk føring.

I anden halvleg forsøgte CSKA forgæves at få lagt pres på Roma for at få det udlignende mål, men uden stor succes. Men i de allersidste sekunder af dommer Felix Brychs tillægstid lykkedes det for Vasili Berezutski at score det altafgørende mål for russerne.

Dermed ligger både Roma og CSKA med fem point hver inden sidste runde i gruppe E, hvor begge hold stadig har mulighed for avancement. Men det giver samtidig en kæmpe livline til Manchester City, der med en sejr senere tirsdag aften mod Bayern München kan ende på samme pointtal. Og så er alt åbent inden sidste runde, hvor englænderne skal til Rom.

I aftenens anden tidlige Champions League-opgør var FC Porto allerede sikret en plads videre fra gruppe H.

Det forhindrede dog ikke portugiserne i at vise klassen i Hviderusland, da BATE Borisov inviterede indenfor. Første halvleg blev dog ikke videre spændende, men i anden halvleg stod de hviderussiske forsvarsværker for fald.

Først var det Hector Herrera, der på et langskud passerede BATEs målmand, der ikke så for heldig ud. Dernæst var det holdets bomber Jackson Martinez, der efter flot sammenspil kunne øge føringen til 2-0. I de sidste minutter af opgøret gav Cristian Tello tilskuerne et mål at gå hjem på, da han gjorde det til 3-0.

På trods af nederlaget har BATE stadig gode chancer for at snuppe tredjepladsen i gruppen.