Liverpool er igen at finde i verdens fineste klubturnering, Champions League, hvor de ikke har været siden 2009. Holdet er det mest succesfulde engelske hold i turneringen, og her får du overblikket over klubbens høj- og lavpunkter

Første titel - 1977
Liverpool vandt turneringen for første gang, da de mødte tyske Borussia Mönchengladbach i finalen på det Olympiske Stadion i Rom med 3-1. Sejren blev startskuddet til klubbens - og Englands - regime i Europa, som de dominerede de næste mange år.

Mestre på hjemmebane - 1978
Som det første engelske hold vandt Liverpool trofæet to gange i træk, da de ’hjemme’ på Wembley snuppede pokalen med de store ører efter en 1-0-sejr over Club Brügge. Målet blev sat ind af klublegenden Kenny Dalglish.

Mestre efter straffespark - 1984
Liverpool var tilbage i Rom, der endnu en gang lagde stadion til finalen. Her ventede Roma, der havde hjemmebane. Kampen blev et drama, der endte i straffesparkskonkurrence efter 1-1 i fuldtid. Liverpool vandt straffesparkskonkurrencen med 4-2, der blandt andet blev husket for målmand Bruce Grobbelaars ’spaghettiben’, der psykede de italienske spillere. Titlen blev Liverpools fjerde på bare på otte år.

Heysel-tragedien - 1985
Liverpool og Juventus mødtes i finalen på Heysel Stadion i Bruxelles. En time inden kampstart viser det sig at de hegn, der skal holde de to holds fans adskilte, ikke er gode nok. En stor gruppe Liverpool-fans vælter et af hegnene og løber ind mod et område med italienske fans. Italienerne flygter, og mange bliver mast op ad en mur, der ender med at styrte sammen. 39 mennesker - primært Juventus-fans - mister livet og omkring 600 bliver såret. Efterfølgende blev samtlige engelske hold udelukket fra europæiske turneringer i fem år.

Schweizisk skuffelse - 2002
Liverpool skulle ’blot’ bruge en sejr på udebane mod lilleputterne Basel fra Schweiz for at gå videre fra gruppespillet. Det endte dog i en fiasko, hvor englænderne var bagud 3-0 ved pausen. Et lille comeback i anden halvleg var ikke nok, og med 3-3 var de allerede ude af turneringen.

Comeback på Anfield - 2005
Det var sæsonen, hvor Liverpool vandt turneringen i Istanbul. Men de var ikke mange minutter fra at være røget ud i gruppespillet. Nede med 0-1 ved pausen mod Olympiakos skulle de ud og vinde med minimum to mål for at spille sig videre. De fik hurtigt udlignet i anden halvleg, men måtte vente på de sidste to mål til den absolutte slutfase. Det sidste mål var selvfølgelig signeret af ’Kaptajn Gerrard’ efter et langskud.

Miraklet i Istanbul- 2005
Liverpool havde nået finalen i Champions League for første gang i 20 år. Fes- ten blev dog hurtigt slukket for de mange fans, da AC Milan kunne gå til pause foran 3-0. Men anden halvleg var ikke ret gammel, inden Liverpool havde vendt det hele på hovedet. Kampen endte 3-3 og englænderne vandt trofæet efter straffesparkskonkurrence.

Portugisisk chok - 2006
Liverpool var som forsvarende mestre favoritter til at gå videre fra ottendedelsfinalen mod Benfica. Men efter at have tabt 1-0 på udebane faldt de helt sammen hjemme på Anfield og led et smertefuldt 2-0-nederlag.

Målrekorden - 2007
Liverpool havde fået en skidt start på Champions League og havde derfor brug for en sejr, da Besiktas kom til Anfield. Fjorten dage forinden havde de tabt 2-1 til tyrkerne på udebane, men hjemmekampen gik helt anderledes. 8-0 vandt Liverpool. En sejr, der stadig er den største i turneringens historie.

Revanche-nederlaget- 2007
To år efter Liverpool havde slået AC Milan i finalen, mødtes de to hold igen. Liverpool havde mulighed for at vinde deres sjette trofæ, men italienerne viste sig for stærke og fik deres revanche med en 2-1-finalesejr i Athen.

Legestue med Real Madrid - 2009
Det var en af de berømte magiske aftener på Anfield, da Real Madrid kom forbi i ottendedelsfinalen. Liverpool havde en 1-0-føring fra den første kamp, men det fik dem ikke til at stille sig tilbage. Ved pausen var de foran 2-0, og i anden halvleg kørte englænderne bare på og vandt 4-0 på bl.a. to mål af anfører Steven Gerrard.