Liverpool floppede onsdag aften, da de var på besøg på St. Jakobs Park i Basel. De schweiziske værter snuppede en sejr på 1-0 i kampen, der blev endnu en tydeliggørelse af, at Liverpool har meget vanskeligt ved at få tingene til at fungere i denne sæson.

Veteranen Marco Streller blev matchvinder, da han efter 52 minutters spil fangede en returbold i feltet, som han uden tøven bankede op i nettaget. Returbolden kom efter et hjørnespark, og det var ganske symptomatisk, da Liverpool havde store problemer med at forsvare sig på dødbolde gennem hele kampen.

Liverpool forsøgte at etablere et tungt pres mod slutningen i jagten på udligningen, men Brendan Rogers' tropper havde simpelthen ikke tilstrækkelig kvalitet til at nedbryde det hårdt fightende Basel-mandskab.

Dermed har Liverpool ikke fået en speciel overbevisende start på Champions League, da deres udbytte i gruppe B nu er et nederlag i Basel og en smal sejr hjemme over upåagtede Ludogorets Razgrad i første runde.

Selvsamme Ludogorets Razgrad viste dog i deres hjemmekamp mod Real Madrid onsdag, at de ikke er den prygelknabe, som alle på forhånd havde udnævnt bulgarerne til. Ludogorets Razgrad chokerede Real Madrids verdensstjerner, da de kom foran 1-0 allerede efter 6 minutter på mål af Marcelinho. Blot fem minutter senere fik Cristiano Ronaldo mulighed for at udligne, men han brændte sit straffespark. Det influerede dog ikke synderligt på selvtilliden hos den portugisiske verdensstjerne, som var klar til at prøve lykken igen i det 25. minut, da Real Madrid igen fik tilkendt et straffespark. Og i andet forsøg var der større kvalitet hos Ronaldo, der nettede til 1-1.

Trods massivt spilovertag havde Real Madrid svært ved at bringe sig foran mod de undertippede bulgarere, som øjnede muligheden for et meget overraskende point. Men med 13 minutter igen på kampuret fik indskiftede Karim Benzema sikret den spanske kongeklub den forventede sejr, da franskmanden efter et indlæg fra Marceloa let kunne sparke bolden i kassen.

Det betyder, at Real Madrid er fra land i gruppe B med maksimumpoint, mens Liverpool og Basel begge har tre point foran Ludogorets Razgrad, der stadig har et nul på pointkontoen.