Ros til Andreas Christensen trods Chelseas ydmygende nederlag i FA Cup’en til Bradford fra tredjebedste række

Andreas Christensen fik lov at spille i samtlige 90 minutter, da Chelsea lørdag eftermiddag blev ydmyget og chokerende tabte med 2-4 til Bradford i FA Cup’ens fjerde runde.

Kampen var den første hjemme på Stamford Bridge for den blot 18-årige dansker. Og det begyndte som en drøm for ungdomslandsholdsspilleren, der var rykket fra sin foretrukne plads i centerforsvaret ud på pladsen som højre back.

Herfra kunne han se Chelsea hurtigt komme foran med 2-0 på mål af Gary Cahill og Ramires.

Bradford frister til daglig en tilværelse i Englands tredjebedste række og Chelsea-manager José Mourinho havde udtalt inden kampen, at det ville være en skændsel at tabe kampen. Det fik dog ikke Bradford til at lægge sig ned. Og som bekendt er 2-0 en farlig føring.

Det viste Bradford også med et mål kort inden pausen. Herefter kæmpede Chelsea for at holde stand mod de undertippede modstandere. Det gjorde holdet så indtil et kvarter før tid, da Bradford med tre mål sendte Chelsea ud på røv og albuer.

»Jeg genbruger det ord, som jeg brugte før kampen: Det er en skændsel for et stort hold at tabe til et lille hold fra en lavere liga. Vi må være skamfulde. Frustration er ikke det rigtige ord. Skamfuld er mere korrekt,« sagde José Mourinho efter kampen ifølge BBC.

Nederlaget forhindrede dog ikke portugiseren i at vise sig fra sin bedste side. Derfor var han også inde i omklædningsrummet og ønske samtlige Bradford-spillere tillykke. Her var der naturligvis stor glæde.

»Vi har lige slået Barcelona. Vi har lige slået et hold, der er lige så godt som Barcelona. Vent til I ser det fjerde mål. Så vil I tro, at vi var Chelsea. Det vil vise ’Match of the Day’, at de skulle have valgt vores kamp til tv, fordi vi laver mål til jer,« lød det fra en tydeligt begejstret Bradford-formand, Mark Lawn, efter kampen.

I december fortalte BT, at Chelsea i øjeblikket arbejder på at forlænge aftalen med Andreas Christensen. Og det kan man godt forstå med den indsats, han leverede på trods af nederlaget. Danskeren får da også ros for sin præstation.

Hos Goal.com får han tre ud af fem stjerner, hvilket er en delt førsteplads på Chelseas hold, og der var også ros fra Mourinho.

»Jeg havde valgt et stærkt hold, og Andreas Christensen gjorde et godt stykke arbejde,« lød det fra portugiseren ifølge klubbens Twitter-profil.

En anden Christensen fik også fuld spilletid, da Fulham fik 0-0 ude mod Sunderland. Her fik danske Lasse Vigen Christensen lov til at boltre sig på højrefløjen.

Også Christian Eriksen fik spilletid, da Tottenham måtte forlade turneringen efter et 1-2-nederlag hjemme mod Leicester uden Kasper Schmeichel. Danskeren kom på banen med 25 minutter igen, da Spurs var foran med 1-0. Siden gik det dog helt galt for Tottenham mod Premier League-rivalen.