Da Gareth Bale var 14 år gammel, løb han 100 meter på bare 11,4 sekunder, og waliseren er ikke blevet langsommere siden. Det beviste han, da Real Madrid onsdag vandt en dramatisk spansk pokalfinale med 2-1 over ærkerivalerne fra Barcelona.

Med fem minutter tilbage af opgøret var stilling 1-1. Det virkede til, at begge hold så småt var begyndt at indstille sig på forlænget spilletid. Men Gareth Bale ville det anderledes. Den tidligere Tottenham-spiller modtog bolden i venstre side på egen banehalvdel. Her så han hurtigt, at den urutinerede Barcelona-spiller Marc Bartra var alt, der stod mellem ham og målet.

Derfor spillede han bolden 30 meter frem og igangsatte så ellers en spurt. Marc Bartra forsøgte at presse Bale ud over sidelinjen, men lige lidt hjalp det. Trods en lille omvej ud på den forkerte siden af kridtstregerne kom verdens dyreste fodboldspiller først på bolden, skar ind i feltet og skød sejrsmålet ind bag José Pinto i Barcelona-målet til stor jubel for de mange Real Madrid-tilhængere på Mestalla Stadium.

Målet var kulminationen på en kamp, hvor Real Madrid med taktisk snilde havde haft overtaget stort set fra første fløjt. Med en koncentreret defensiv indsats var holdet i stand til at holde Barcelonas før så frygtindgydende offensiv fra de helt store chancer.

Derfor var det også fuldt fortjent, at det var den spanske kongeklub, der først kom på måltavlen. Daniel Alves mistede bolden på midten af banen. Karim Benzema var hurtigt over den, og med en flot aflevering i dybden fandt han Angel Di Maria, der kunne sparke føringen i nettet i en situation, hvor José Pinto ikke så helt godt ud.

Barcelona fik dog udlignet i anden halvleg, da Marc Bartra kom højest på et hjørnespark og headede bolden ind Iker Casillas. Herefter trak begge hold sig tilbage og trillede bolden stille og roligt rundt. Men bedst som det så ud til, at kampen skulle slutte 1-1, slog Gareth Bale altså til.

To minutter før tid fik Neymar chance for at udligne, men hans afslutning tog stolpen.

Derfor kunne Real Madrid for 19. gang hæve pokalen, der markerer, at de er vindere af Copa del Rey 2014.