De fleste forventer, at Michael Laudrup forlader Swansea til sommer. Men lige nu leger han både med en fyring og med sit eftermæle, vurderer kommentator og fodboldforfatter Morten Glinvad fra 6'eren.

Det er tirsdag formiddag stadig usikkert, om den walisiske avis Western Mail har ret i, at Michael Laudrup er indkaldt til en alvorssnak med Swanseas bestyrelsesformand Huw Jenkins, som kan koste ham jobbet som manager.

Men de svigtende resultater i 2014 og den - også i medierne - genopståede konflikt mellem klubledelsen og Laudrup omkring transfermidler og spillerindkøb taler ifølge 6'erens Premier League-kommentator Morten Glinvad sit helt klare sprog.

- Det fortæller, at det forhold mellem Michael Laudrup og Huw Jenkins aldrig er blevet rigtig godt, siden det hele gik galt under sidste sommers transfervindue. Det er ret tydeligt, at der er problemer, konstaterer Morten Glinvad, der også er forfatter bag bogen 'Feltherrer' om nogle af fodboldens største trænere og har fulgt Michael Laudrup tæt i hans tid som træner i Spanien.

De fleste meldinger fra Wales er hidtil gået på, at Michael Laudrup vil få meget lang sportslig snor, før Swansea-ledelsen vil vælge at trykke på fyringsknappen før tid. Men Morten Glinvad tror ikke, at det udelukker en fyring inden sommerferien.

- Det er ikke Swanseas stil, og det ligger ikke i klubbens historik, at man fyrer manageren, fordi det går halvskidt. Det er ikke en vej, de ønsker at gå. Men taber holdet de to næste kampe mod Cardiff og Stoke, så er der helt bestemt en fare for, at det kommer til at ske, siger kommentatoren.

Han forventer, at Huw Jenkins allerede er i fuld gang med at se på de navne, der kan afløse Michael Laudrup senest til sommer.

- Swansea er en klub, der forbereder sig godt og i rette tid. Man ser dem ikke fyre træneren og skulle ud at finde en ny derefter, ligesom man så i Cardiff. Det vil overraske mig meget, hvis Jenkins ikke allerede har kig på et snævert felt af mulige afløsere, siger Morten Glinvad.

Han ser også faremomenter i Swanseas spil på banen, der gør, at Michael Laudrup risikerer nye skuffelser i de næste kampe mod Cardiff og Stoke.

- Da jeg var ovre at se Swansea tabe til West Ham på Upton Park i weekenden, var det den mest ynkelige indsats, jeg har set fra Swanseas side. Jeg synes, man kunne se på både spillere og trænere, at de var mere opgivende, end man tidligere har set.

- Det er farligt, hvis de mister troen på, at de kan slå de store ved at holde fast i bolden og spille sig til point, som de hidtil har gjort. Hvis først et hold som Swansea begynder at tvivle på et koncept, de ellers har været meget dedikeret til, så kan de blive voldsomt sårbare, vurderer Morten Glinvad.

Han føler sig til gengæld ret sikker på, at Michael Laudrup senest er væk fra Swansea til sommer, selvom kontrakten gælder til sommeren 2015.

-  Det er ret tydeligt, at de to parter ikke har så meget mere at byde hinanden.

Hvis Michael Laudrup og en normalt tålmodig Swansea-ledelse vælger at holde sammen på konstellationen til sommer, er det potentielt sidste halve år i klubben alligevel af stor vigtighed for Michael Laudrup og hans fortsatte karriere, mener Morten Glinvad.

- Det vil vække opsigt, hvis Michael Laudrup ender med at forlade Swansea i en mere eller mindre offentlig krig med Swansea-ledelsen. Swansea er kendt for at være et af de bedste eksempler på, hvordan en klub skal drives, så der er nok nogen, der vil undre sig over, hvordan det kunne gå så galt med forholdet til Laudrup, forklarer journalisten.

Der er for Morten Glinvad mulighed for to væsentligt forskellige udfald for Laudrup afhængig af de næste måneder i Swansea.

-  Det hele kan se ganske fornuftigt ud, hvis han sender Swansea videre i FA Cup eller slår Napoli ud i Europa League og samtidig klarer skærene i Premier League.

- Men hvis det ender med nedadgående pil det hele, så vil det være et skridt tilbage fra Laudrup. For bare et halvt år siden, var han stadig et emne for nogle af Europas største klubber. Hvis det kikser i Swansea, vil det nok blive endnu et skridt til siden for Laudrup til en ny klub på samme niveau, og i det tilfælde er det at betragte som et skridt tilbage for Laudrup, siger kommentatoren.

Han er også blandt de iagttagere, der ser et mønster i Michael Laudrups konflikter i transfervinduer gennem de relativt korte ophold i klubber som Getafe, Spartak Moskva, Mallorca og så det seneste halve års udvikling i Swansea.

- Man kan altid diskutere, om det er en managers opgave at indordne sig under sin bestyrelsesformand og i hvilken grad. Men historikken med Laudrups forhold til arbejdsgivere som Lorenzo Serra Ferrer i Mallorca og Angel Torres i Getafe viser da, at Laudrup ikke vil indordne sig bare for at komme i kridthuset hos ledelsen. Også selvom der er en verden til forskel på en vicepræsident som Serra Ferrer og så Huw Jenkins i Swansea.

En fortsættelse af mønstret har svært ved at pille ved det navn og de værdier, som navnet Michael Laudrup altid vil begunstige en ny arbejdsgiver med. Men i netværket af klubejere i Europa er der også grænser for hvor stor summen af mislyde må blive, vurderer 6'erens stemme på Premier League og Primera Division-kampe.

- Selvfølgelig er der også en grænse for hvor mange gange, det kan ende sådan for et stort navn som Laudrup. I Getafe gik det også ganske fint sportsligt, før han pludselig valgte at trække stikket. Og i Mallorca klarede han også målet om at undgå nedrykning, men forlod klubben efter klar uenighed med ledelsen.