Presset på præsidenten for det internationale fodboldforbund, FIFA, Sepp Blatter, vil ikke nødvendigvis blive mindre, selv om det fredag lykkedes ham at blive genvalgt trods massiv kritik i kølvandet af den korruptionsskandale, der kulminerede onsdag morgen, da ni ledende FIFA-folk blev anholdt af FBI.

Det fortæller Jesper Møller, formand for DBU, der er blandt dem, der har krævet Blatters afgang.

»Jeg har en klar forventning om, at Michel Platini (UEFA-præsident, red.) indkalder de 54 formænd til et møde i Berlin, hvor vi er samlet til Champions League-finalen næste weekend. Vi er nødt til at diskutere, hvad vi skal gøre,« siger Jesper Møller og tilføjer:

»Vi vil ikke være en del af en organisation, der bliver omtalt som korrupt, og hvor bestikkelse åbenbart har været en del af hverdagen. Blatter sagde til os, at han ikke selv havde været involveret, og det er der heller ikke noget, der tyder på. Så havde FBI nok også talt med ham. Men det er sket på hans vagt, og derfor har han et ansvar. Vi har fået vedtaget 37 ud af 40 reformer siden 2011, men det nytter ikke noget, hvis de ikke bliver implementeret i dagligdagen helt fra toppen af ledelsen. Vi skal være sikre på, at det, der foregår i en organisation, vi er medlem af, foregår på en ordentlig og redelig måde. Får vi ikke den sikkerhed, må vi overveje, hvad vi gør,« lyder det fra Jesper Møller.

UEFA-præsident Michel Platini har tidligere insinueret, at UEFA i sidste ende kunne trække sig ud af FIFA, men det er ikke noget, Jesper Møller ønsker at spekulere i.

»Det nytter ikke noget, at Danmark som enkeltstående land melder ud til højre og venstre. Vi må finde en fælles konsensus i UEFA og agere ud fra det,« siger DBU-formanden.

FIFA-skandalen ramte verden onsdag morgen blot to dage inden præsidentvalget. Schweiziske myndigheder stormede på vegne af det amerikanske forbundspoliti (FBI) det fem-stjernede luksushotel Baur au Lac i Zürich og anholdt 14 personer – herunder ni FIFA-medlemmer – der opholdt sig på hotellet forud for valget.

De blev anholdt under mistanke for to årtiers omfattende korruption og hvidvaskning af i omegnen af en milliard kroner. FBI havde længe holdt et vågent øje med de anholdte, da hvidvaskningen af penge også havde foregået på amerikansk jord.

Med det samme blev verdens øjne rettet mod manden med ansvaret for det internationale fodboldforbund. Den schweiziske præsident har stået i spidsen for FIFA siden 1998 og har gennem mange år været genstand for mistanke og spekulationer omkring korruption og magtmisbrug. Han er dog foreløbigt ikke en del af FBIs nye undersøgelse.

Men de nye anklager fik det europæiske fodboldforbund (UEFA) med præsident Michel Platini på banen, der krævede udskydelse af præsidentvalget samt Blatters afsked.

Presset voksede, flere stemmer fra fodboldmiljøet og resten af Europa blev højere og højere i deres kald på Blatters tilbagetræden. Også FIFAs magtfulde sponsorer som McDonald’s og Coca-Cola rasede over skandalen.

Men hovedpersonen nægtede. Han skulle ingen steder, og det kommer han heller ikke foreløbig. Dog lovede den 79-årige Sepp Blatter, at hans femte regeringsperiode også bliver den sidste. Samme melding kom han dog også med for fire år siden.

Blatter vandt præsidentvalget med 133 stemmer mod udfordreren Prins Ali Bin Al-Hussein fra Jordan, der kun opnåede 73 af slagsen og herefter trak sig, selv om der ifølge reglerne var lagt op til en ny stemmeafgivelse, eftersom der kræves 140 stemmer for at vinde valget.