AaB leverede en miserabel indsats i deres første Europa League-kamp på udebane mod Steaua Bucarest. De danske mestre blev ganske enkelt ydmyget med tenniscifrene 0-6 i en pinlig forestilling for både AaB og dansk klubfodbold.

AaB kom ellers godt fra start og var fint med i første halvleg, hvor danskerne faktisk havde flere gode chancer og burde have ført ved pausen. Men nordjyderne var ikke effektive nok i afslutningerne, og derfor var stillingen 0-0 efter de første 45 minutter.

Men efter pausen gik det så fuldstændig galt for Kent Nielsens tropper. Lucian Sanmartean bragte rumænerne foran 1-0 efter 51 minutter, og det grundlagde nedslagtningen af AaB.

Efter 59 minutter blev der sat endnu et søm i AaBs kiste, da målmand Nicolai Larsen fumlede med en ufarlig afslutning, hvilket betød at han nedlagde en Steaua-angriber i feltet. Dommeren var konsekvent og dømte straffespark og rødt kort til Larsen. Reservemålmanden Carsten Christensen kom på banen, men han kunne ikke forhindre Raul Andrei Rusescu i at score sikkert.

Herfra faldt korthuset fuldstændig sammen for AaB, der røg ind i et kollektivt og ikke mindst defensivt kollaps. Hvis man medregner straffesparket, så lykkedes det rumænerne at score hele fem mål på 14 minutter.

AaB havde ingen defensiv organisation, og rumænerne boltrede sig på den plads, som det danske forsvar efterlod sig. Claudiu Keseru scorede et hattrick, mens Raul Andrei Rusescu kom på måltavlen med sin anden scoring, da han gjorde det til slutresultatet 6-0.

Heldigvis for AaB virkede det til, at Steaua havde fået stillet sulten efter den sjette scoring, og derfor slap danskerne for yderligere ydmygelse. Den var også slem nok i forvejen.