Ajax-tilskuerne havde flere grunde til at være euforiske søndag eftermiddag på Amsterdam Arena.

Dels sejrede Ajax i den hollandske klassiker med 2-1 over ærkerivalen Feyenoord, og desuden overtog holdet med sejren førstepladsen i Æresdivisionen.

Førstepladsen kan dog ryge tilbage på PSV-hænder søndag aften, hvis Eindhoven-klubben vinder på udebane over Utrecht. Ajax og PSV er stukket fra i toppen med henholdsvis 52 og 50 point.

Lasse Schöne spillede hele kampen for Ajax, mens Viktor Fischer fik det sidste kvarter på banen, men ingen af dem var implicerede i hjemmeholdets scoringer.

Dem tegnede stortalenterne Amin Younes og Riechedly Bazoer sig for, da de scorede efter henholdsvis 21 og 65 minutter.

Feyenoord kom ellers bedst fra start og kom foran ved Jens Toornstra efter 13 minutter.

Men siden var Ajax bedst og var også tættere på 3-1, end udeholdet var på 2-2.

Således misbrugte Nemanja Gudelj et straffespark for Ajax ved stillingen 2-1 midtvejs i anden halvleg. Men det kom altså ikke til at koste for Amsterdam-klubben.