Øverst kan man se video af interviewet med Sepp Piontek.

En sand stjerneparade af tidligere fodboldspillere var lørdag eftermiddag med til at sige et sidste farvel til den tidligere Real Madrid og Borussia Mönchengladbach-spiller, Henning Jensen.

Den danske angriber, der fik sin fodboldopdragelse i Nørresundby, sov ind i mandags omgivet af sin familie efter kort tids kræftsygdom, bare 68 år gammel.

Da han var toppen i sin aktive fodboldkarriere gjorde han livet surt for forsvarsspillere i både Tyskland, Spanien og Holland op gennem 1970'erne, og blandt de modspillere, der på egen hånd mærkede danskerens evner med bolden, er tidligere landstræner Sepp Piontek, der i sin tid som forsvarsspiller i Werder Bremen stod over for Henning Jensen, da han spillede for Borussia Mönchengladbach, ligesom en kort overgang var træner for ham på landsholdet.

Og efter bisættelsen fra Hammer Kirke i Nordjylland knyttede Sepp Piontek flere flotte ord til Henning Jensens fodboldkarriere, der blandt andet bød på 21 landsholdskampe.

»Jeg husker ham som en af de helt store spillere. Jeg har selv spillet mod ham med Werder Bremen mod Gladbach (Borussia Mönchengladbach, red.), hvor han dannede angrebsduo med Allan Simonsen. Han var en spiller, du ikke kunne stoppe med lovlige midler. Han var god til at drible og beskytte bolden. Han var fantastisk, du kunne ikke nå ham. Han havde en stor tid i Gladbach, men også Real Madrid,« huskede Sepp Piontek.

Den tidligere danske landsholdstræner ærgrer sig dog over, at Henning Jensen ikke nåede få æren af at blive indlemmet i DBU's Hall of Fame.

»Den største ære, han fik, var det minuts stilhed, han fik i den seneste Champions League-kamp (Real Madrid mod Dortmund, red.). Han kom ikke i Hall of Fame, spørg mig ikke hvorfor. DBU har altid haft problemer med de virkelige helte,« sagde Sepp Piontek.

Stolt datter

Ud over Sepp Piontek var landsholdskoryfæer som Tommy Troelsen og Ulrik le Fevre også mødt frem til bisættelsen. Allan Simonsen, der i fire år dannede angrebsduo med Henning Jensen i Borussia Mönchengladbach, deltog også i bisættelsen fra den lille Hammer Kirke ved Suldrup i Nordjylland. Og det glædede Henning Jensens datter, Susanne.

»Det varmer at se så mange af min fars venner og bekendte i dag. Det er rart at tænke på midt i sorgen. Det gør mig også stolt, for vi skal have lov til at hylde min far,« fortalte hun til BT.

Er vi for dårlige til at anerkende vores sportshelte, mens de er i live?

»Min far var en beskeden mand, så han var ikke så interesseret i at få priser. Det var kun fodbolden, der betød noget,« fortalte hun.

Hammer Kirke var fyldt til bristepunktet under bisættelsen, men mens alle gæster kunne klemme sig ind i kirken, lå blomsterkransene lå på rad og række langt ud af våbenhuset. Hammer Kirke var nøje valgt af familien som ramme for bisættelsen, for da Henning Jensen og familien vendte hjem til Danmark efter knap ti år i udlandet, bosatte de sig i området få kilometer fra kirken.

»Det er det sted, vi har boet længst sammen som familie, og derfor står stedet her os nær,« fortalte Henning Jensens datter Susanne, der i dag bor i Spanien.

Selvom Henning Jensen ikke er blevet optaget i fodboldens Hall of Fame, så er han foreviget i en helt anden sammenhæng. Han kom til at pryde omslaget af forfatteren Hans-Jørgen Nielsens berømte roman ’Fodboldenglen’. Motivet var et billede af et mål, Henning Jensen scorede på Wembley i 1973 på oplæg fra den engelske legende Bobby Charlton. Men nu har fortællingen om fodboldenglen fra Nørresundby fået sit sidste punktum.