Liverpool er ude af Europa League, da holdet torsdag aften tabte efter straffespark til tyrkiske Besiktas med samlet 4-5.

Første halvleg blev afviklet på Liverpool FC’s præmisser, hvor manager Brendan Rodgers’ tropper spillede direkte og havde i det 33. minut den hidtil største chance:

Mario Balotelli spillede Daniel Sturridge fri, men sidstnævntes kvalificerede skud blev reddet af Besiktas-målmand Cenk Gönen.

Først fire minutter før pausen kom hjemmeholdet frem til et scoringstilbud. Venstrefløjen Olcay Sahan sprintede energisk forbi sin oppasser i Liverpool-forsvaret, men han måtte se sit hårde skud reddet af den 193 centimeter høje belgiske målmand Simon Mignolet.

Efter pausen, hvor Mario Balotelli faldt ud af kampen og blev udskiftet, vendte billedet totalt. Båret frem af 70.000 entusiastiske tilskuere pressede Besiktas gæsterne i bund. Der kunne således intet indvendes imod, at den tidligere Hamburger SV-spiller Tolgay Arslan på et veltimet skud fra distancen bragte balance i regnskabet. Minuttet forinden havde han haft et lignende skudforsøg, hvor bolden strøg tæt forbi den ene stolpe.

Besiktas kunne have afgjort kampen til egen fordel i dommerens tillægstid. Efter et hjørnespark havnede bolden for fødderne af Demba Ba i Liverpools straffesparksfelt. Han knaldede til bolden, der imidlertid tog undersiden af overliggeren og fortsatte i spil.

Dermed endte den ordinære spilletid 1-0 til Besiktas, hvilket betød, at de to hold skulle ud i forlænget spilletid, da stillingen samlet var 1-1.

Den forlængede spilletid var præget af trætte spillere fra især Liverpool. Derfor var det ikke overraskende, da Emre Can faldt om i græsset med krampe. Han kom dog op igen.

Første store chance i den forlængede spilletid kom til Demba Ba efter 99 minutter. Fra en spids vinkel skød han et hårdt skud af sted, men Mignolet parerede. Resten af første halvleg i den forlængede spilletid gav ikke mange chancer til nogen af holdene.

Det forsøgte Brendan Rodgers at ændre på forud for anden halvleg. Ud gik Daniel Sturridge til fordel for Rickie Lambert. Men ingen kunne for alvor sætte sig igennem med seriøse afslutninger. Der var ellers muligheder til begge hold, fordi kampen var knækket over på midten på grund af så mange trætte spillere. Det bedste eksempel på det var, da tre Besiktas-spillere kunne lunte ned mod tre Liverpool-forsvarere uden den store hjælp fra midtbanen. Bolden endte hos Besiktas' Demba Ba ved kanten af feltet, men angriberen pløkkede den langt over mål.

Kort efter fik Liverpool et frispark, som gav en mulighed for at skarpt indlæg. Men Emre Can kunne dårligt løfte den ind over. Han ramte en Besiktas-spiller og blev derefter ramt af krampe for tredje gang.

Den forlængede spilletid endte uden mål. Derfor var det videre til den altid intense straffesparkskonkurrence.

Her kunne Emre Can dog sagtens sparke bolden ind, da han gjorde det til 3-3. Begge hold fulgtes ad med scoringer frem til stillingen 5-4 til Besiktas. Men så kom Liverpools Lovren. Han gik stille og roligt hen, men da han skød, sendte han bolden langt over mål og sendte dermed englænderne ud af 1/16-finalerne i Europa League.

Tidligere torsdag aften røg også Tottenham ud af Europa League. Nedturen fortsætter altså i Europa for de engelske hold.