Christian Eriksen var med tre assist om nogen manden bag Tottenhams 4-0-sejr over Newcastle i den engelske Liga Cup.

Danskeren har sat sig selv i fokus på det seneste med flere solide præstationer. Senest i weekenden, hvor han med et sent mål sikrede Tottenham sejren over Swansea. Efter kampen var der dog på sociale medier undren over, at han ikke fik lov at spille centralt på banen.

Det gav manager Mauricio Pochettino ham så lov til onsdag aften. Og hvilken indsats af danskeren, der i første halvleg slog et hjørnespark ind i feltet, som via en fumlende Newcastle-målmand endte hos holdkammeraten Nabil Bentaleb.

Kort efter pausen havde danskeren så endnu engang næstsidste fod på et Tottenham-mål. Denne gang med en aflevering til Nacer Chadli, der på smukkeste vis sparkede bolden fladt ind til 2-0.

Det fik dog ikke Tottenham til at stille sig tilbage, og efter 65 minutter var det så Harry Kanes tur til at score. Kort tid efter viste Christian Eriksen sig igen frem med en afslutning, der blev reddet, men som endte for fødderne af Roberto Soldado, der sikkert gjorde det til 4-0.

Sejren sender Tottenham videre til semifinalen i den engelske Liga Cup. Et stadie af turneringen, som også Liverpool nåede onsdag aften, da det kriseramte mandskab vandt med 3-1 ude mod Bournemouth fra den næstbedste række.

Raheem Sterling havde fået chancen helt på toppen, og den greb han i den grad med to af målene. Liverpools Lazar Markovic stod bag Merseyside-klubbens sidste mål.

I anden halvleg fik Bournemouth reduceret til 3-1 og havde flere gode chancer for at bringe sig tilbage i kampen. Liverpools til tider sejlende forsvar fik dog lidt heldigt reddet sejren hjem.

De to andre hold i semifinalen er Chelsea og Sheffield United.