Kasper Hjulmand fik en opmuntrende start på anden halvdel af Bundesligaen, da Mainz 05 på hjemmebane kørte oprykkerne fra Paderborn midt over og vandt den førtste kamp efter vinterpausen 5-0.

Den danske cheftræner gav debut til back-indkøbet fra FC København, Pierre Bengtsson, og svenskeren gjorde det godt. Han var tæt på at komme tavlen kort før pausen og blev noteret for en assist, da han med sit frisparksindlæg otte minutter før tid, lagde op til målet til 4-0.

Den store sejr var resultatet af en stærk offensiv indsats, hvor Mainz dominerede fra start til slut med korte afleveringer og fart. Allerede efter seks minutter bragte Yunus Malli hjemmeholdet foran, og den stilling holdt indtil pausen trods flere gode muligheder til hjemmeholdet. Malli fordoblede føringen mindre end et minut inde i anden halvleg, og de Blasis udbyggede føringen efter et oplæg fra den dobbelte målscorer.

De to sidste mål faldt i de sidste otte minutter og understregede, hvor suveræne Mainz var i forårsdebuten. Det var i øvrigt Mainz' første sejr i 103 dage.

Næste opgave for Kasper Hjulmands udvalgte tropper, der nu ligger på 11. pladsen, gælder Hannover 96 på udebane på tirsdag.