Real Madrid er alene i front tre point foran Barcelona, der lørdag aften faldt sammen ude mod Real Sociedad.

Det er nederlag af den slags, der ofte ender med at afgøre det spanske mesterskab. Da FC Barcelona lørdag aften blev sat overordentlig på plads i et 1-3-nederlag ude mod Real Sociedad, gav det fine løfter til rivalerne fra Madrid om et ventende mesterskab. Også Atletico Madrid kan rykke tre point foran Barcelona ved at vinde søndagens udekamp mos Osasuna.

I hvert fald bør det vække enorm bekymring i FC Barcelona, at man få dage efter en vigtig Champions League-sejr ude mod Manchester City led så fortjent et nederlag på besøg i Baskerlandet. For på trods af Lionel Messis udlignende mål til 1-1 efter 35 minutter, var der ikke så meget andet end boldbesiddelse at glæde sig over for Gerardo Martinos favoritter. Real Sociedads føringsmål var et selvmål af Alexandre Song, der med brystet rettede en tværbold i eget net.

Song var blot én af de spillere, der havde fået chancen, da træner Gerardo Martino havde valgt at spare profiler som Xavi, Fabregas og Dani Alves i forhold til sejren over Manchester City.

Real Sociedad viste ligesom  i den seneste liga-hjemmesejr over Barcelona og i det seneste Copa del Rey-remis på samme bane for ti dage siden, at det ville kræve noget særligt af FC Barcelona for at få en sejr med hjem fra nordkysten. Og at Barcelona ikke var i nærheden af de forventede genialiteter lørdag aften.

Igen var det den franske superangriber Antoine Griezmann, der i udmærket grad gjorde ondt på en sårbar Barcelona-defensiv, da han bragte Sociedad på 2-1 efter et oplæg fra Carlos Vela. Men bare fem minutter efter kom Sociedad på 3-1 ved David Zurrutuza på oplæg fra Griezmann. Med en halv time igen lignede det aldrig et Barcelona-comeback. Tværtimod.

I det hele taget havde Real Sociedad let ved at spille sig til chancer og kunne nyde en fortjent skalp, der nok også vil huskes i Baskerlandet, når sæsonen er ovre.