Nedrykning begynder allerede at se uundgåeligt ud for Silkeborg efter fredagens nederlag på 1-2 hjemme mod FC Vestsjælland.

Dermed er midtjyderne fortsat uden sejr i de første 12 kampe i Superligaen. Derfor ligger de også sidst syv point efter Esbjerg over stregen, der dog har en kamp i hånden. Vestsjælland er ellers en direkte modstander i nedrykningskampen, hvilket bare gør nederlaget endnu værre.

Midtjyderne var som så ofte før i sæsonen alt for uskarpe oppe foran - omend de så en smule farligere ud end tidligere. Og så skulle der ikke mere end en enkelt dommerfejl til, før nederlaget var en kendsgerning.

Anden halvleg var nemlig ikke mange minutter gammel, før sjællændernes Oliver Lund slog et indlæg ind til Joel Tshibamba, der ikke ramte bolden og samtidig væltede. Det takserede kampens dommer Michael Johansen til et straffespark, der i den grad kan diskuteres. Det var en af flere tvivlsomme kendelser fra dommeren.

Straffesparket omsatte Rasmus Festersen i vanlig sikker stil til kampens slutresultat 2-1. I første halvleg var det også FC Vestsjælland, der startede kampen bedst med skud på både stolpen og overliggeren. Og allerede i det ottende minut viste Jan Kristiansen rutinen, da han scorede sit første mål siden Brøndby-tiden.

Kort inden pausen fik Nicolaj Agger dog fortjent nok udlignet til 1-1 efter et hjørnespark. Agger virkede generelt skarpere end han har gjort længe, hvilket lover godt for Silkeborg fremadrettet.

Med sejren får FC Vestsjælland lidt tiltrængt luft ned til OB og fredagens modstander, der ligger under stregen. Det var i øvrigt sjællændernes første point på udebane i denne sæson, hvor de ellers havde tabt de foregående seks kampe og blot scoret tre mål.