Vejle Boldklub tabte lørdag et vigtigt skridt i bestræbelserne på at spille Superliga efter sommerferien. Hjemme mod Silkeborg blev det til et 1-3-nederlag.

Dermed missede vejlenserne chancen for midlertidigt at placere sig i den oprykningsudløsende top-3. Nu er Vejle på fjerdepladsen - og samtidig har traditionsklubben spillet to kampe mere end sine nærmeste konkurrenter.

Martin Thomsen, der skiftede fra Hobro til Silkeborg inden denne sæson, bragte gæsterne på 1-0 direkte på frispark efter godt 20 minutters spil. Et kvarter inde i anden halvleg fordoblede Emil Scheel Silkeborgs føring, da han fra en meget spids vinkel sendte bolden i mål.

Med 13 minutter tilbage af opgøret bragte Joan Simun Edmundsson spændingen tilbage. Vejle-spilleren fuldendte en imponerende dribletur, som selv Lionel Messi havde været stolt af, med koldt at sparke bolden forbi Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet.

Men Vejles håb blev i kampens overtid effektivt slukket af Sammy Skytte, der på en omstilling fik skrabet bolden i mål til slutresultatet.