Ulrik Wilbek sagde ved sin afsked med det danske håndboldlandshold, at han var træt af at være i søgelyset og nu gerne ville træde lidt til side i sit job som sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

Men hvis man tror, at det betyder mindre engagement fra den evigt hårdtarbejdende Ulrik Wilbek, tror man forkert.

Dårligt har han helliget sig arbejdet som sportchef, før han er i gang med at finde på nye idéer, der kan udvikle ham.

Onsdag talte han til BT i rosende vendinger om fodboldklubben Brøndbys talentsatsning ’Brøndby Masterclass’, hvor han er på tale som ekstern ekspert, og nu forklarer han, hvordan projektet i Brøndby kan komme ham selv og DHF til gode.

- Hvis jeg skulle være med i Brøndby Masterclass, skulle jeg selvfølgelig bidrage på nogle parametre, men netop det at kunne følge, hvad der sker med de unge mennesker over en lang periode, og hvad man gør, kan give mig noget. De ting, jeg selv har sat gang i, i DHF, hvor vi kigger på ungdomslandsholdsspillere som 16-18-årige og ser, hvem der så bliver til noget, og hvad for nogle parametre, de scorede højt på, det kigger vi jo først på om 10 år. Og det er det samme, som gør sig gældende i Brøndby Masterclass’, siger Ulrik Wilbek til bt.dk.

- Man skal have tålmodighed, for man kan ikke lære noget på dag ét. Men man kan give noget videre om 10 år, og det kan man også med projektet i Brøndby. Der er ingen tvivl om, at man løbende får nogle oplevelser, hvor man siger, hold da op, det er det, der sker. Og det, der er rigtig spændende ved talentudvikling, er, at der ikke er så mange svar, som der er spørgsmål. Dem kan vi få nogle af nu, tilføjer Ulrik Wilbek.

I Brøndby har man forklaret, at det koster 30 procent mere end den nuværende talentsatsning at skabe ’Brøndby Masterclass’, hvor der blandt andet tilknyttes fuldtidstrænere helt ned til U13, men trods den store økonomi i projektet forventer Ulrik Wilbek, at projektet vil brede sig ud til andre klubber.

- ’Brøndby Masterclass’ bliver nødt til at brede sig ud til de andre klubber. Jeg tror, at den store talentdyrkelse vil blive set i først idrættens verden og så videre ud. Det, der er rigtig spændende for mig, det er, at talentbegrebet bliver meget, meget bredere. For man har i skolerne haft det med at lave talentklasser, og så har man fundet ud af i Undervisningsministeriet, at talentdelen er én til to procent af befolkningen, men det er meget, meget mere. Men det handler om, hvem der vil det.

Hverken Brøndby eller Ulrik Wilbek har endnu bekræftet et samarbejde.