Med en 33-27-sejr søndag aften på udebane over Mors-Thy er Aalborg Håndbold klar til DM-semifinalen.

Aalborg Håndbold fortsatte søndag aften den sikre stil i Herreligaen, da holdet på udebane slog Mors-Thy med 33-27 i slutspilsgruppe 1.

Sejren betyder, at Aalborg er sikker på førstepladsen i gruppen og dermed også semifinaleklar.

I den anden kamp i gruppen vandt Ribe/Esbjerg med 37-33 over Bjerringbro Silkeborg-Håndbold (BSH). Ribe/Esbjerg-venstrebacken William Aar imponerede med hele 11 scoringer mod et BSH-hold i krise.

Det midtjyske hold har ikke vundet siden 3. marts, og de sidste otte kampe er blevet tabt.

For ti dage siden fyrede BSH træner Patrick Westerholm på grund af dårlige resultater, men det har ikke hjulpet, og søndagens nederlag var nummer to siden fyringen.

BSH ligger sidst i slutspilsgruppen med et enkelt point, mens Ribe/Esbjerg med fire point deler andenpladsen, der giver semifinaleadgang, med Mors-Thy.

Der resterer to spillerunder.

Aalborg tog søndag aften fra kampens indledning taktstokken på udebane mod Mors-Thy.

Hurtigt kom gæsterne foran med et par mål, og det forspring blev forsvaret solidt takket være en velspillende Thomas Arnoldsen i første halvleg.

Ved pausen lød Aalborg-føringen på seks mål, men alligevel kom der spænding hen mod slutningen.

Arnoldsen fik et slag i første halvleg og var ikke på banen i den anden del af kampen, hvilket tydeligt hæmmede Aalborg, der spillemæssigt faldt i tempo.

Ti minutter før tid var Mors-Thy kun to mål efter, men tættere kom hjemmeholdet aldrig.

Gæsterne skruede en smule op for tempoet igen, og der kunne Mors-Thy ikke være med, hvilket afgjorde kampen.

Næste opgave for Aalborg er ikke i den hjemlige liga.

Torsdag spiller Stefan Madsens tropper den første af to Champions League-kvartfinaler på udebane mod ungarske Veszprem.