Lørdag formiddag blev den karismatiske Christian Dalmose fyret som cheftræner i Viborg HK, efter at en samlet spillertrup ønskede hans afgang. Det havde den ønskede virkning, da et tændt Viborg-mandskab sikrede sig en vigtig sejr på 24-23 over franske Metz Handball i kvindernes Champions League.

Jublen var total efter 60 hektiske minutter, hvor Viborg til slut kunne række hænderne i vejret og fejre en flot sejr og afslutningen på en yderst hektisk weekend.

Det danske mandskab vandt det omvendte kamp med 27-26 efter en fremragende fight, og håbede på et lignende resultat i Frankrig. Dengang var Christian Dalmose stadig i spidsen, men søndag var det Lars Friis Hansen, der skulle drive de undertippede danskere frem til sejr, og den taktik lykkedes til fulde.

Viborg HK fik en fremragende start på kamp i Metz, hvor de grønblusede lynhurtigt bragte sig foran 5-3. Hjemmeholdet med den meget større bredde fik dog efterhånden bedre styr på Viborg, og kunne således gå til pause med en føring på 12-10. Men noget så ud til at have ændret sig. Viborg-spillerne havde en glød i øjnene, som ikke var set mage til i lang tid. Og den vildskab tog spillerne med ind i starten af anden halvleg, hvor de med godt forsvarsspil og lynhurtige kontraer bragte sig foran 15-12.

Forskellen på bredden på de to mandskaber var kolossal stor, hvor Viborg-profiler som Maria Fisker, Mette Gravholt og Isabelle Guldén sidder ude med skader. Modsat havde Metz landsholdsspiller efter landsholdsspiller til rådighed. Den forskel blev tydelig på måltavlen, hvor Metz stille og rolig åd Viborgs føring op.

Franskmændene fik kontakt ved stillingen 20-20, men de pressede Viborg-spillere nægtede at lade sig overgive. Med en ekstrem fight og tro på egne evner trak Viborg det længste strå, hvor målvogter Chana Masson spillede en afgørende hovedrolle, da hun reddede et straffekast med 40 sekunder tilbage af kampen.

Det var en yderst tilfreds Viborg HK-direktør Nikolai Norup, der kommenterede på den flotte sejr, der afslutter en periode på fem nederlag i træk og en trænerfyring.

» Det var lige sådan her, vi havde håbet på, at spillerne ville reagere, og løfte niveauet. Den her sejr betyder alt«, lød det fra direktøren via en mobiltelefon til DR Sporten.

Med sejren lever Viborg HK i kvindernes Champions League, hvor holdet ligger nummer tre med  syv point efter otte kampe. De fire bedste hold i puljen avancerer til næste runde. Næste søndag skal de grønblusede forsøge at stække det suveræne tophold Larvik.