Danmark besejrede Kroatien 28-24 ved VM i Qatar. Før turneringens start kunne det meget have vel lydt som resultatet af finalekampen. Helt så meget var der dog ikke på spil, da de to hold lørdag aften mødtes i kampen om femte- og sjettepladsen.

Men det var faktisk ikke til at se på de to hold, at kampen ikke havde den store betydning. Med Danmark i teten det meste af kampen gav begge hold de fremmødte tilskuere en flot forestilling.

Med en sprudlende Jannick Green i målet fra kampens start fik danskerne hurtigt lagt afstand til Kroatien. Ved stillingen 4-4 scorede Danmark tre mål i træk - og siden da holdt Danmark sig i front.

Mikkel Hansen virkede kampen igennem opsat på at efterlade et positivt indtryk, og da han med sit fjerde mål i kampen bragte Danmark på 14-8, overhalede han samtidig også Anders Dahl Nielsen på landsholdets all-time topscorerliste. I en alder af bare 27 er Paris-spilleren nu den fjerdemest scorende spiller nogensinde på landsholdet.

Resten af halvlegen fortsatte den koncentrerede danske indsats, og Casper U. Mortensen kunne kort før pausefløjtet bringe Danmark på 15-11.

I anden halvlegs begyndelse fortsatte de flotte danske takter, men ved stillingen 17-13 begyndte Gudmundur Gudmundssons mandskab at vakle. Kroaterne bragte sig på 16-18, før Mikkel Hansen med fire danske mål i træk igen fik skabt lidt afstand.

Men igen blev danskerne ramt af gummiarm. Et par fejlafleveringer i angrebet kostede i den anden ende, og med 10 minutter tilbage var kroaterne igen kun bagud med to mål.

Kroaterne kom dog aldrig tættere på, og da indskiftede Niklas Landin først begyndte at lukke af for de kroatiske skytter, kunne Danmark sikkert køre 28-24 sejren i land.