Der var tale om en regulær magtdemonstration, da det danske herrelandshold søndag afsluttede træningsturneringen Totalkredit Cup med en sejr på 28-19 over Sverige.

Efter en skuffende præstation i lørdagens kamp mod Island var det i den grad et forandret landshold, der gik på banen i NRGI Arena i Aarhus søndag. Niklas Landin, der i kampen mod Island bestemt ikke stod på det niveau, han ellers er garant for, startede på fornemmeste vis, da han efter to minutter nappede et straffekast. Så var Landin ligesom igang, og med flere store redninger var han årsag til, at danskerne relativt hurtigt fik skabt et komfortabelt hul til svenskerne.

Stærkt anført af særligt Mikkel Hansen og Mads Christiansen fortsatte den danske dominans i angrebet, mens Landin bare fortsatte med at levere klasseredninger i det danske mål. Svenskerne havde i den grad svært ved at finde pladsen i det danske forsvar, og derfor kunne Danmark gå til pause med en føring på 15-7.

Danskerne havde lidt sværere ved at få gang i målscoringen i starten af anden halvleg. Anders Eggert havde ellers muligheden for at udbygge den danske føring, da han efter 37 minutter havde chancen fra syv-meter pletten, men Eggert brændte i to omgange på den svenske keeper Sjøstrand, der gik en stor anden halvleg i møde.

Eggerts rival på venstrefløjen, Casper U. Mortensen, spillede en fornem anden halvleg, og må med fem scoringer have modtaget et par plusser i landstræner Gudmundur Gudmundssons bog. Det samme må 24-årige Michael Damgaard, der også fik en del spilletid i anden halvleg.

Sjøstrand i det svenske mål var den direkte årsag til, at den danske sejr ikke blev større end 28-19 med flere klasseredninger. Landin ville dog ikke stå tilbage for sin svenske kollega, og han endte med 17-redninger på en redningsprocent på 49.

Dog var der også enkelte skår i glæden hos landstræner Gudmundur Gudmundsson, der i starten af anden halvleg måtte se stregspiller Jesper Nøddesbo forlade banen i stor smerte. Efter kampen nedtonede Jesper Nøddesbo dog skadens omfang over for TV2.

Der var på intet tidspunkt tvivl om kampens udfald, og det danske landshold rejser dermed til Qatar med en storsejr og en god potion selvtillid i bagagen.