Da Danmark og Slovenien mødtes i en testkamp kort før VM, endte det med en overlegen dansk 10-målssejr. Helt så stor klasseforskel var der ikke, da holdene fredag igen stødte sammen i placeringskampene ved VM i Qatar – men trods noget ujævnt spil var den danske 36-33-sejr reelt aldrig i fare.

Godt nok kom slovenerne anført af VMs topscorer, Dragan Gajic, bedst fra start, og holdet virkede opsat på at revanchere det ydmygende nederlag fra holdenes sidste møde. Men ved stillingen 8-6 til Slovenien begyndte den danske kontramaskine at rulle.

Lasse Svan gjorde stort set som det passede ham, og med ham som sikkerheden selv scorede Danmark syv mål i træk. Slovenerne kæmpede for at holde trit og fik også bragt det danske forspring ned på tre mål kort før pausen. Men igen viste Svan klassen, og med sit syvende mål på syv blev  pauseføringen på 19-15 sikret.

Lasse Svans flotte spil blev belønnet af landstræner Gudmundur Gudmundsson, der stik mod hvad han har gjort hidtil i turneringen, valgte at beholde både Svan og Eggert på den modsatte fløj inde i anden halvleg. Og Lasse Svan takkede for tilliden. Efter fem minutter af anden halvleg havde han scoret 10 mål på lige så mange forsøg.

I den anden ende fik indskiftede Jannik Green dog ikke fat i meget, og derfor var danskerne ude af stand til at trække yderligere fra.

Da slovenerne først fik Matej Gaber vist ud for at et overfald på Mads Christiansen ­– og siden også måtte klare sig uden holdets anden stregspiller, Miha Zvizej, der fik en noget mere tvivlsom matchordre, lignede det en sikker dansk sejr.

Især fordi Lasse Svan fortsatte storspillet og med et kvarter igen blot var to mål fra at tangere Nikolaj Jacobsens scoringsrekord på 15 mål i en landskamp. Herefter gik han og resten af det danske mandskab dog i stå, og pludselig var holdet kun foran med tre mål med ni minutter igen. En dansk timeout fik dog brag skik på sagerne, og 36-33-sejren blev sikkert kørt hjem.

Med sejren skal Danmark nu møde Kroatien lørdag i en kamp om femte- og sjettepladsen.