Hvis Danmark onsdag aften kvalificerer sig til semifinalen ved EM i håndbold, så venter enten Sverige eller Montenegro.

Lad os med det samme slå fast, Danmark er IKKE kvalificeret til semifinalen. Det kræver ét point mod Spanien onsdag aften.

Men tirsdag blev der spillet kampe i den anden mellemrunde gruppe, hvor en eventuel modstander i semifinalen skal findes.

Her havde Holland alle chancer for at spille sig tæt på en førsteplads i gruppen, men med et nederlag på 27-31 til Montenegro forpassede de muligheden. I stedet bliver det svært for hollænderne overhovedet at komme videre til semifinalen nu, inden sidste runde også spilles onsdag for dem.

Samtidig har Montenegro alle chancer for at sikre sig videre deltagelse i turneringen, inden de møder gruppens nummer et, Sverige, onsdag.

Og netop Sverige leverede en magtdemonstration tirsdag, da de mødte gruppens prygelknabe, Slovakiet. Svenskerne gik til halvleg foran med 17-11, og derfor blev anden halvleg en formsag, hvor sejren lød på 31-22. Dermed skal Sverige blot bruge et enkelt point mere for at være sikker på semifinalen.

I gruppens sidste kamp fik Frankrig meget overraskende kun ét point med fra opgøret mod Tyskland, der endte 24-24. Franskmændene har dog stadig mulighed for at nå semifinalen, hvis resultaterne flasker sig.

Dansk modstander

Danmark kan ikke længere nå førstepladsen i deres egen gruppe, men hvis de får minimum uafgjort mod Spanien, så snupper de andenpladsen. Det betyder, at de danske håndboldpiger skal møde vinderen af den anden gruppe.

Og tirsdagens resultater gør, at det kun kan blive Sverige eller Montenegro, der snupper den. De to hold mødes som nævnt onsdag klokken 15.45. Og alt andet end en sejr til Montenegro vil betyde, at vores svenske brødre tager sig af førstepladsen, og dermed bliver modstander i en mulig semifinale for Danmark.

Danmark spiller deres afgørende kamp mod Spanien klokken 18.15.