En af dansk håndbolds hurtigste mænd har for sidste gang buldret op langs sidelinjen. KIF Kolding Københavns sputnik af en venstrefløj Boris Schnuchel blev lørdag eftermiddag hyldet af sit nu tidligere hjemmepublikum i Koldinghallen inden hjemmeholdets 30-27-sejr over Skjern i Herre Håndbold Ligaen.

Efter 17 sæsoner, 588 kampe, syv DM-guldmedaljer og seks pokaltitler har den 39-årige hurtigløber fundet tiden moden til håndboldpension.

- Jeg er selvfølgelig meget stolt over de resultater, som jeg har fået. Det glæder mig utrolig meget, at der tilsyneladende er folk, som vil sige tak til mig. Men jeg vil i lige så høj grad sige tak til dem, udtalte Schnuchel til KIF Kolding Københavns hjemmeside inden kampen.

Fra tribunen kunne han nyde hjemmeholdets fremragende afslutning på første halvleg, hvor KIF Kolding København efter 20 jævnbyrdige minutter for alvor trak fra og grundlagde sejren. 12-11 blev til 17-11, som var stillingen ved pausen.

I anden halvleg sled og slæbte Skjern for at indhente de koldingensiske københavnere, og gæsterne kom da også så tæt på som blot at være bagud med et enkelt mål. Men værterne fik redet stormen af - blandt andet efter et par langskudsdrøn fra tilbagevendte Kim Andersson - og sikrede sig til sidst sejren, som sender fusionsklubben alene op på ligaens førsteplads.

Oprykkerne fra Odder Håndbold sikrede sig sæsonens første sejr, da bundholdet hjemme vandt - overraskende stort - 35-26 over Skanderborg. Bjerringbro-Silkeborg løste en svær udebane-opgave mod Sønderjyske ved at sejre med 26-22.