Norsk kvindehåndbold er og bliver en succeshistorie. Med finalesejr på 28-25 over Spanien i Ungarns hovedstad Budapest sikrede de sig for sjette gang europamesterskabet.

Første halvleg, der endte med spansk føring på 12-10, var en ujævn affære. Således spillede ingen af de to hold godt på samme tid.

Spanien indledte bedst og førte efter 13 minutters spil 7-3. I denne periode af kampen var spaniernes målvogter Silvia Navarro samt bagspillerne Nerea Penez og Alexandrina Cabral storspillende. Så valgte nordmændenes islandske træner, Thorir Hergeirsson, at tage en timeout. Det skulle vise sig at være en god idé:

Det norske spil blev stabiliseret, og det lykkedes at få reduceret til 10-11. På det efterfølgende angreb havde Heidi Løke muligheden for at udligne. Imidlertid kiksede hun, og blot et sekund før første halvlegs afslutning sørgede Macarena Aguilar for, at Spanien tilspillede sig en to-måls-føring.

Efter pausen satte Norge turboen til, og der var spillet mindre end fem minutter, før de ved stillingen 16-15 var foran. De norske håndboldkvinder fortsatte opturen og førte ni minutter før tid 26-22.

Men så fik de udvist både Betina Riegelhuth og Pernille Wibe. Det udnyttede spanierne, og ved stillingen 25-26 havde Beatriz Fernandez muligheden for at bringe balance i regnskabet. Den chance kiksede hun, og i stedet cementerede Linn-Kristin Riegelhuth Koren, der blev norsk topscorer med 10 mål på 10 forsøg, den norske sejr med to fuldtræffere i kampens sidste minut.

Håndboldkvindernes næste EM-slutrunde afvikles i december 2016. Her er Sverige, der sikrede sig bronzemedaljer med sejr på 25-23 over Montenegro, vært.

Forinden bliver det dog muligt at se masser af kvindehåndbold, eftersom VM spilles i Danmark i december 2015.