Der uddeles drøje hug til både DHF og de erfarne spillere, der har valgt at fortsætte på landsholdet, fra en gruppe tidligere landsholdsstjerner.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>De har været med til at spille dansk kvindehåndbold helt til tops. Og navnene klinger velkendt hos enhver håndboldfan:

Camilla Andersen, Josefine Touray, Rikke Hørlykke, Mette Vestergaard, Line With Fruensgaard, og Mette Sjøberg.

En buket, der samlet repræsenterer adskillige vundne EM, VM og OL-guldmedaljer.

Nu går de tidligere jernhårde ladies på barrikaderne for deres nuværende landsholdssøstre i den verserende lønkonflikt. Med skarp kritik af Dansk Håndbold Forbund. Og af de erfarne spillere, der valgte at fortsætte på landsholdet.

- Vi har som tidligere spillere på det danske kvindelandshold i håndbold fulgt sagen om kvindelandsholdet tæt og vil hermed give vores uforbeholdne opbakning til de spillere, der er tro mod fællesskabet og har formået på solidarisk vis at stå sammen i kampen for at få ordentlige og fair forhold. Vi kan kun opfordre alle elitehåndboldspillere til at støtte 100 pct. op om Håndbold Spiller Foreningen, der gør et kæmpe stykke arbejde for, at spillerne får gode vilkår på og udenfor banen, under og efter karrieren, skriver de seks tidligere stjerner i en pressemeddelelse.

- Kvindelandsholdet har gennem mange år været kendetegnet ved et stærkt fællesskab og et stærkt sammenhold, hvilket har haft afgørende betydning for de mange resultater holdet har opnået. Tidligere var det helt utænkeligt, at enkelte spillere ville have hævet sig selv over fællesskabet og dermed have forhindret sine holdkammerater i at få rimelige vilkår for at satse på deres sport. Vores sympati går til de spillere, der har styrken til at stå sammen, men på urimelig vis er blevet forhindret i at fortsætte deres landsholdskarriere af enkelte spillere, endda rutinerede spillere, skriver de og går så løs på DHF.

- Samtidig vil vi gerne understrege, at vi er blevet overrasket over at høre om de metoder, Dansk Håndbold Forbund (DHF) har valgt at benytte sig af. Når man begynder at true spillerne med at nedlægge landsholdet og annullere alle konstruktive forhandlinger ved at fremsætte et urimeligt diktat, så vidner det om fravær af lederskab. Flere af os har nu flere år bag os i den civile karriere, og ingen af os kan få øje på en virksomhedsleder, som ville udvise samme mangel på respekt for sine medarbejdere, som DHF har udvist i denne sag. Med den mistillid DHF har vist de danske kvindelandsholdsspillere, må det være næsten umuligt for nogen spillere at gå ind af den dør, som DHF siger, at "de har ladet stå åben". Med mindre DHF forhåbentligt kommer på andre tanker.

- Det er decideret forkert, at DHF som øverste organ i landets næststørste holdsport, har negligeret betydningen af fællesskabet, og har underkendt spillernes egen forening, ved at henvende sig til spillerne enkeltvis i stedet for at tage dialogen med spillernes forhandlingsudvalg. Vi føler med de unge spillere, som DHF har taget som gidsler i denne sag, uvidende om hvad det er, de har sagt ja til. Hvad har DHF lovet disse unge spillere, og hvor står de spillere, hvis DHF kommer på andre tanker og igen bliver i stand til at stille i stærkeste opstilling?

- Vi håber meget på, at der kan findes en bedre og mere langsigtet løsning i denne konflikt og appellerer til DHF, at mødes med pigerne igen og åbne op for forhandlingerne. Det er i alles interesse, at dansk kvindehåndbold kan fortsætte i stærkeste opstilling og dermed igen begejstre en hel befolkning.

På vegne af:
Mette Vestergaard Camilla Andersen Line Widt Fruensgaard Josephine Touray Rikke Hørlykke Jørgensen Mette Sjøberg

FAKTA: Derfor slås kvinderne med DHF Den nuværende aftale udløb ved årsskiftet. DHF tilbyder en halveret løn og en bonus-aftale, der er markant ringere mændenes, til kvindelandsholdsspillerne. DHF afviser at forhandle beløbene med henvisning til forbundets dårlige økonomi. Læs mere om baggrunden for konflikten her