De kunne have givet sig tid til tapas og en lille siesta. Så suveræne var de spanske favoritter i ottendedelsfinalen mod Tunesien, der fra start til slut halsede ikke bare et, men adskillige trin efter de regerende verdensmestre. Nu venter en mulig spansk VM-kvartfinale mod Danmark.

28-20 sejrede spanierne, der uden at folde sig helt ud, spillede overbevisende håndbold mod de undertippede nordafrikanere.

18-9 stod der i spansk favør ved pausen, og så var det opgør afgjort. Anden halvleg var en formsag for storfavoritterne, der kunne tillade sig at spare kræfter til VM-kvartfinalen, der venter forude.

Her venter forhåbentlig Danmark, der med en sejr i mandagens ottendedelsfinale mod Island kan jagte en revanche for det forsmædelige 19-35-nederlag til spanierne i VM-finalen for to år siden.

Baseret på den spanske præstation hidtil under VM-slutrunden kan der meget vel vente endnu et ubehageligt møde for danskerne. Spanierne vandt gruppe A suverænt med fem sejre ud af lige så mange mulige og fortsatte den opadgående kurve mod tuneserne.

Her imponerede Gonzalo Vargas atter i målet, mens defensiven havde godt fat på kroaterne. Offensivt var stjernerne Christian Ugalde, Joan Cañellas og Julen Aguinagalde koldblodige.

Spanierne holdt kampen igennem solid afstand til de overmatchede tunesere, der dog skal have ros for god fight kampen igennem. Desværre for dem var overmagten bare klasser bedre. Spørgsmålet er så, om det samme bliver tilfældet for danskerne. HVIS vi altså formår at slå Island mandag.

I aftenens anden ottendedelsfinale fandt Kroatien vej til kvartfinalen med en dramatisk 26-25-sejr over Brasilien.

Tidligere på dagen kvalificerede Qatar og Slovenien sig til kvartfinalerne med sejre over henholdsvis Østrig og Makedonien.