Meget tyder på, at dansk kvindehåndbold kan skimte en ny guldæra i det fjerne.

Talentmassen er i hvert fald på plads. Det beviste U19-landsholdet søndag, hvor det blev til en flot 29-26-sejr over de russiske favoritter i EM-finalen i Spanien.

Det så ellers ikke lovende ud i kampens indledning, hvor de russiske piger hurtigt kom foran med 7-3. Men med flot fight og stærkt målvogterspil af Althea Reinhardt åd danskerne sig ind i opgøret, og ved 9-9 var der kontakt.

I slutningen af første halvleg buldrede det danske kontraspil af sted, og landstræner Flemming 'Tuborg' Larsens piger kunne gå til pausen med en 13-10-føring.

I anden halvleg var russerne flere gange tæt på komme helt op på siden af de danske talenter, men ved stillingen 22-21 slog det danske kontraspil til to gange - 24-21, og det var dødsstødet.

»Det var en mandfolkepræstation fra spillernes side. Da spillet ikke fungerede i starten af kampen, tog de bare arbejdshandskerne på og gik ikke i panik. Rollefordelingen var helt klar, og spillerne bød ind med lige præcist det, de skulle,« siger landstræner Flemming 'Tuborg' Larsen til DHFs hjemmeside.

Lærke Nolsøe Pedersen og Mie Højlund blev danske målscorere med hver otte mål.

Det har i det hele taget været en stor uge for dansk ungdomshåndbold. Det mandlige U21-landshold spillede lørdag aften VM-finale mod Frankrig - en kamp, der dog desværre endte med et dansk 24-26-nederlag.