Det blev til den ventede storsejr, da Klavs Bruun Jørgensen for første gang stod i spidsen som landstræner for det danske kvindelandshold i EM-kvalifikationskampen mod Tyrkiet. De danske kvinder havde ikke de store problemer med at køre tyrkerne over og vandt kampen i Århus 28-19 efter 16-10 ved pausen.

»Det var rigtigt dejligt. Det har været drøm, så det var dejligt at komme i gang,« sagde Klavis Bruun Jørgensen til TV2 efter kampen.

Danskerne havde lidt svært ved at få skabt luft i begyndelsen af kampen, hvor man også blev ramt af flere udvisninger. Men fra 11-8 gik man til 16-10 ved pausen, og så var kampen reelt afgjort.

I begyndelsen af 2. halvleg gik det imidlertid stærkt, og her kom danskerne hurtigt på 22-13. Herefter slap man igen grebet, og i stedet for at køre tyrkerne helt over endte kampen med en nimåls-sejr 28-19.

Danmark spillede med det meget omtalte offensive forsvar, som er det mest tydelige aftryk, at Klavs Bruun foreløbig har sat på landsholdet. Der blev dækket op langt fremme, og det kastede en masse bolderobringer af sig, men det var tydeligt, at danskerne skal øve sig noget mere i den nye forsvarsformation, inden den fungerer, når man møder et stærkere landshold.

Undervejs begik Danmark 70 frikast i forsvaret, og det var den nye landstræner godt tilfreds med.

»Det er jeg. I dag (torsdag, red.) møder vi en modstander, der spiller ret ustruktureret. Når vi spiller mod et hold, der er mere ustrukteret, bliver det nok færre, fordi det går hurtigere. Men det er derop vi skal,« sagde landstræneren.

Han gjorde flittigt brug af den sidste uges mest omtalte spiller, Lotte Grigel, der er raget uklar med sin klub, Team Esbjerg. Det kunne ligne et signal fra landstræneren om, at han bakker op om spilleren, som åbenbart er meget utilfreds med den begrænsede spilletid, som hun får i sin egen klub.

Sejren over Tyrkiet var den første kamp i EM-kvalifikationen, hvor to hold går videre til næste års slutrunde i Sverige. Allerede på søndag spiller Danmark igen, når man på udebane møder Portugal. Det sidste hold i gruppen er Rusland, som torsdag besejrede portugiserne 39-19.