Det danske U21-håndboldlandshold for herrer er klar til VM-finalen efter sejr over angst-modstanderen Tyskland på 28-26 efter 15-13 ved pausen.

Efter en ret lige første halvleg var det de danske herrer, der trak fra og bragte sig op på 18-14. Men tyskerne svarede godt igen og kom op på kun at være bagud med et enkelt mål ved stillingen 19-20.

Men her lykkedes det så for Danmark at score tre mål på stribe, inden tyskerne påny bragte spændingen tilbage i opgøret ved at reducere til 23-24.

Nok en gang måtte Claus Hansens udvalgte hive sig selv op ved hårrrødderne for at lægge afstand til Tyskland. Trods en mand i undertal kom Danmark på 26-23, og nerverne måtte på overarbejde i de sidste minutter, da Tyskland reducerede til 25-27.

Men et minut før tid kom de rød-hvide på 28-25, og dermed betød det mindre, at Tyskland fik pyntet på resultatet til sidst.

Dansk topscorer i kampen blev Johan P. Hansen fra BSV med seks mål.

Med sejren er Danmark i finalen, og holdet er dermed sikre på at få minimum sølvmedaljer. Det er noget af en præstation, da spillere som KIF Kolding Københavns Lasse Andersson, Ribe-Esbjergs Sebastian Frandsen og GOGs Niclas Kirkeløkke alle har måtte blive hjemme fra VM i Braslien p.g.a skader.

Danmark møder i finalen vinderen af den anden semifinale mellem Frankrig og Egypten. Men at vinde over Tyskland er også noget af en præstation, da netop Tyskland flere gange har stået i vejen for Danmark i tidligere turneringer.

Både i 2009 og 2011 fik Danmark VM-sølv, og i begge tilfælde tabte danskerne til den store sydlige nabo. I 2013 måtte Danmark skuffende nøjes med en placering som nummer 13, men ellers har Danmark stolte traditioner på ungdomsfronten.

Hele tre gange tidligere er det blevet til VM-guldmedaljer. Det skete i 1997, 1999 og i 2005. I EM har Danmark vundet fem ud af de seks slutrunder, der har været afviklet.