Et wake up call kan være en god ting. Og det var sådan ét, Danmark fik med tre tyske mål inden for de sidste ti minutter af anden periode.

Det vendte en dansk føring fra 2-0 til 2-3, og med 13 sekunder tilbage gjorde tyskerne det til 4-2 i tomt mål i den sidste test lørdag aften i SE Arena i Vojens en uge inden VM-premieren i Ostrava mod Slovakiet.

»Vi har haft fem gode træningsuger og har forberedt os så godt som muligt med de spillere, vi har. Men det er måske sundt nok at se, at træerne ikke vokser ind i himlen,« sagde kaptajnen Morten Green på TV2 Sport.

Om de fatale ti minutter sagde han inden tredje periode.

»Lidt for meget juniorhockey. Det må ikke ske. Vi bliver klædt af.«

Ærlig og usminket sagt af fighteren med landskamprekorden.

Han suppleres af veteranbacken Daniel Nielsen.

»Giver man ikke hundrede procent hele tiden, er det svært at være med på det her niveau.«

Det skal dog siges, at et sultent og revanchehungrende tysk hold spillede en klasse bedre end i fredagens kamp, som Danmark vandt 1-0.

Danmark rejser til Tjekkiet med syv sejre og syv nederlag i sæsonens landskampe, men med et flertal af plusser og en god portion optimisme.

Landstræner Janne Karlsson har været tilfreds med optakten - og var det også med 50 minutter fredag aften.

På onsdag rejser han til Ostrava med tre målmænd, otte backer og 13 forwards, men er stadig åben over for de muligheder, der er i Nordamerika.

Han ærgrer sig over Nikolaj Ehlers' afbud, men accepterer, at det 19-årige supertalent føler sig træt og brændt ud efter næsten 90 kampe og ikke føler, at han kan bidrage med noget i VM.

Den eneste, der blev sorteret fra VM-truppen lørdag, var backen Phillip Bruggisser fra klubben Kristianstad.

Kampene i SE Arena var positive bortset fra én detalje. Skuffende, at der kun var 1.200 og 1.000 tilskuere i fredagens og lørdagens kampe. Måske skulle man have givet gratis entré.