Det tør siges, at de sårede blå ræve fik deres hævn.

Herning Blue Fox havde tabt tre kampe i træk i overtid og kun vundet én af deres seneste fem kampe, da de fredag aften kom til Saxo Bank Arena.

Ikke nok med dét. De havde også et 3-4-nederlag i tirsdags at revanchere sig for, netop mod Rungsted Ishockey.

Og for at det ikke skulle være løgn, havde de ikke vundet på Sjælland i denne sæson.

Det var altså ikke motivationen, rævene manglede, og på en helstøbt fight og stor disciplin vandt de 5-2.

Kampen blev i realiteten lukket i anden periode med tre jyske mål, deraf to i powerplay.

Herning Blue Fox havde en overdådigt spillende kæde i Henrik Eriksson, Brad Schell og Petr Kalus, som var superfarlige i hvert eneste skifte i de første to perioder.

Henrik Eriksson åbnede scoringen efter fem minutter på en breakaway og var assist på de næste tre, scoret af henholdsvis Brad Schell, Petr Kalus og Andreas Søgaard.

Henrik Eriksson har i elleve kampe i Metal Ligaen lavet elleve mål og 18 point, og den 26-årige svenske wing, som blev hentet i Troja-Ljungby i Allsvenskan, ligner et af årets bedste køb.

Herning-backen Rasmus Nielsen var ikke udtaget til næste uges fire nationers-turnering i Stavanger i første omgang, men fik chancen, da holdkammeraten Daniel Nielsen meldte fra. Og det var måske lige dén indsprøjtning, der skulle til, for han spillede en stor kamp i den jyske forsvar.

Rungsted kom ned på jorden med et brag efter tre sejre på stribe over jyske hold.

- De kloge narrer de mindre kloge. Vi spillede godt på angrebssiden, men var elendige i forsvaret. Anden periode var en mindre katastrofe, lyder dommen fra Rungsteds cheftræner, Per Holten Møller.

Rungsted kom godt med i spillet i tredje periode, man da var løbet forlængst kørt.

Aalborg Pirates havde inden kampen i Esbjerg ladet den canadiske kaptajn, David Brine, gå planken ud og fyret ham.

Selv om han havde lavet syv point (fire mål og tre assist) i otte kampe, var man tilsyneladende ikke tilfredse med hans produktion. Og nu leder nordjyderne efter en målskytte, der kan gøre det bedre.

Piraterne kom i starten af anden periode foran 2-1, men fire Esbjerg-mål i træk vendte billedet totalt og banede vejen for en klar 7-4-sejr.