Anaheim Ducks med Frederik Andersen i målet ydmygede Vancouver Canucks i en rekordstor sejr.

I en benhård verden langt fra den danske andedam kunne man tro, at de få danskere ville holde sammen og støtte hinanden. Men lader man resultatet af onsdagens danskermøde mellem Frederik Andersen og Jannik Hansen lægge linjen, bliver der ikke sparet på kræfterne de to landsmænd imellem.

Frederik Andersen var tilbage i Anaheims mål, da det traditionelle førstevalg på posten, Jonas Hiller, havde lagt sig syg med influenza. Danskeren greb chancen og lukkede godt af i målet, hvor han præsterede hele 31 redninger på 32 forsøg. Han lod hverken Jannik Hansen eller hans holdkammerater komme til fadet.

Præstationen i målet får også pæne ord med på vejen fra holdkammeraterne:

- Freddy (Frederik Andersen, red.) havde nogle gode redninger i første periode, de holdt os inde i kampen, udtaler Andrew Cogliano til klubbens officielle hjemmeside.

Mens Andersen lukkede af i målet, sørgede hans medspillere for at banke pucken i mål gang på gang i den anden ende af banen.

Opgøret endte med et ydmygende 9-1 sejr over Vancouver Canucks. Det er en af de største sejre i Anaheims historie.

Nederlaget tog øjensynligt hårdt på Jannik Hansen. Med syv minutter tilbage af kampen var stillingen 7-1, og kampen var reelt afgjort, men Hansen valgte alligevel at starte et slagsmål på banen. Det endte med at sende ham og holdkammeraten Tom Sestito i straffeboksen.

Det hjalp ikke for det i forvejen svage Canucks-hold at være to mand i undertal. Det lykkedes Ducks at score yderligere to gange og på den måde sætte en tyk streg under den svage sæson Jannik Hansen og holdkammeraterne har leveret. Holdet har deltaget i slutspillet de seneste fem år. men i år er det langt fra sikkert, at det lykkes. Til gengæld er Anaheim Ducks sikre på at få en plads blandt de 16 hold, der skal spille om Stanley Cup-trofæet.