Der er et eller andet med de franskmænd, Aalborg Pirates-keeperen George Sørensen godt kan li’.

Denne signatur husker hans landsholdsdebut i november 2014 i Stavanger. Den lille, tætte fighter, som dengang spillede for Herning Blue Fox, brillerede i Danmarks 4-0-sejr over Frankrig.

»En fantastisk fornemmelse at debutere med en shutout. Det er som en drøm,« sagde han efter kampen.

George Sørensen, dengang 19 år, var endda kun med i Norge på et afbud fra Patrick Galbraith.

Fredag aften stod han igen over for Frankrig. Og for anden gang i sin landsholdskarriere holdt han buret rent.

Danmark fik en ideel start på firenationersturneringen i Bitcoin Arena i Hørsholm med en sejr på 3-0. Nøjagtig samme cifre som i sidste års VM-turnering mellem de to nationer.

»Vi spillede enkelt og arbejdede hårdt over hele linjen. Det var en intensiv kamp i højt tempo. Og det var dejligt med en shutout,« siger han.

Turneringen er et led i landstræner Heinz Ehlers VM-forberedelser, og han havde stor ros til George Sørensen.

Mathias From, Herning Blue Fox, scorede i tredje periode til 3-0. Danmark spiller i aften finale mod Østrig i Rødovre Centrum Arena i firenationers-turneringen. THOMAS SJØRUP Foto: Thomas Sjørup

»Jeg er selvfølgelig glad for sejren og tilfreds med, at vi ikke lukkede mål ind. George havde flere store og vigtige redninger, ikke mindst i anden periode. Han spillede fejlfrit,« siger han.

»Indimellem var det en lidt rodet kamp, men ser vi bort fra de første ti minutter var vi det bedste hold.«

Heinz Ehlers spillede hele kampen med fire kæder og otte backs.

»Man kunne mærke på mange af spillerne fra Metal Ligaen, at de ikke er vant til tempoet og intensiteten, men jeg synes, de kørte godt på,« siger han.

Efter en målløs første periode scorede Joachim Blichfeld, Växjö Lakers, og debutanten Oliver Kjær, Esbjerg Energy, i anden, og Mathias From, Herning Blue Fox, cementerede sejren i tredje periode. Med sine 58 landskampe var han den mest garvede på det unge, internationalt urutinerede hold.

Kaptajnen Patrick Russell spillede en stor kamp og blev kåret som bedste danske spiller.

Måltyven Felix Scheel blev hyldet inden kampen. Den tidligere Esbjerg-spiller fik The Canadian Ambassador’s Cup overrakt som årets spiller i sæsonen 2021/22. Hans 50 point i grundserien og 17 i playoff talte sit eget sprog. I denne sæson scorer han på samlebånd for EHC Visp i den næstbedste schweiziske liga, hvor han er noteret for 53 point (18 mål og 35 assist) i 42 kampe.

Danmarks modstander i aften i finalen i Rødovre Centrum Arena er Østrig, som i semifinalen besejrede Norge med 2-1 efter straffeslag.

Kristian Jensen, Odense Bulldogs, træder ind i turneringen, og der bliver landsholdsdebut til Victor Cubars, Herlev Eagles.

Heinz Ehlers må spille uden Mikkel Aagaard fra MoDo, som skal spille en kamp for sin svenske klub.