Ti minutter i anden periode vil man forbande på det danske hold.

Her afgjorde Hviderusland kampen med tre mål i 5-1 sejren og strammede rebet om de danske spillere.

Regnede man med Hviderusland som en af de tre modstandere, Danmark skal kæmpe mod for at undgå ottendepladsen og nedrykning i Ostrava-puljen, er der nu kun to tilbage, Norge og Slovenien.

De hviderussiske KHL-spillere var hurtige og smarte og udnyttede effektivt de danske fejl.

Det danske forsvar lå klasser under dét, man så i kampene mod Slovakiet og Finland, og Patrick Galbraith var et stykke fra niveauet i den første kamp.

På det mentale plan er der noget at arbejde med i den danske trup, for et nederlag på fire mål til en modstander, man normalt sammenligner sig med, gør ondt på selvtilliden.

Julian Jakobsen var tredje trin på en tretrinsraket i første periode. Nichlas Hardt og Morten Madsen ladede i smukt fællesskab pistolen, og playmakeren fra Hamburg Freezers fyrede den af til 1-0.

Var de første 20 minutter godkendt, var anden periode til gengæld en mindre katastrofe med totalt svigtende markering og tre baglænsmål.

Når man giver modstanderne så megen tid og plads, skal det gå galt.

Målene faldt alle i første halvdel af perioden og så chokerende lette ud. Det andet på en retur, som Patrick Galbraith vil ærgre sig over.

Daniel Nielsen, Herning Blue Fox, blev kåret som bedste danske spiller.

En læderet finger efter et skud på hånden mod Slovakiet tvang Morten Poulsen til at stå uden for mod Finland, men med en skinne på fingeren var han tilbage og fightede på vanlig vis.

Der var længe tvivl, om han kunne spille, men opvarmningen inden kampen forløb så godt, at han fik grønt lys.

På det hviderussiske hold er alle spillere bortset fra fire fra den russiske liga, KHL. Dynamo Minsk er leverandør af ikke færre end ni. To af hviderusserne har NHL-fortid, brødrene Sergei og Andrei Kostitsyn.

Med sejren har sidste års VM-arrangører syv point efter tre kampe og behøver ikke længere spekulere på nedrykining, hvis de da overhovedet har gjort det.

Danmark spiller onsdag kl. 16.15 mod Rusland, og derefter venter USA fredag, Norge lørdag og Slovenien mandag.