De russiske verdensmestre var som ventet et par numre for store for det afbudsramte danske VM-hold, men trods 2-5 nederlaget var kampen en opmuntring for Danmark.

Var humøret langt nede efter 1-5 blamagen i tirsdagens nøglekamp mod Hviderusland, var der smil på de danske læber et døgn senere.

Det var et stort skridt frem kun at tabe med tre mål til et af VMs bedste hold og giver masser af optimisme inden de to kampe, der afgør Danmarks VM-skæbne (lørdag mod Norge og mandag mod Slovenien).

Med en helhjertet fight med stor vilje og intensitet er Danmark tilbage i VM.

De 60 minutter mod verdensmestrene er de bedste, landsholdet har spillet meget længe og aftvang respekt, selv om man gerne ville have undværet de sidste tre minutter, som kostede to mål.

Sebastian Dahm viste sin klasse midt i første periode, da han greb NHLs dyreste VM-spiller, Pittsburgh Penguins' Yevgeni Malkin (64 mio. kr. om året), ud i powerplay.

Men få sekunder senere udnyttede russerne overtallet ved Artemi Panarin fra KHL-mesterholdet SKA St. Petersburg.

Bagud 0-2 efter første periode fortsatte Danmark uimponeret og reducerede med et energimål af Morten Green med assistance af en russisk skøjte.

Det var kaptajnens landskampmål nr. 49 i kamp nr. 275, og forhåbentlig når han at få et jubilæumsmål med, inden VM er slut.

De lynhurtige og smarte russiske superstjerner kørte glimtvis godt og grundigt med de danske spillere og profiterede for anden gang af en dansk udvisning, da Danmark kiksede en udskiftning og havde for mange spillere på isen. Straffen faldt prompte. Yevgeni Dadonov scorede sit tredje mål i VM.

Midt i tredje periode reducerede Thomas Spelling til 2-3 med én af sine specialiteter. Et bragende slagskud i powerplay.

Et fremragende mål, som for alvor tændte de danske tilskuere i den næsten udsolgte CEZ Arena (7.682 tilskuere).

Patrick Bjorkstrand blev kåret som bedste danske spillere. Og det glædede lillebror Oliver på tilskuerpladserne.

Den lille chance for, at IIHF ville give Oliver Bjorkstrand dispensation, så han kunne VM-debutere mod russerne, brast onsdag formiddag.

IIHF fastholdt reglen om, at spilleren skal være fysisk til stede med sit pas og skrive under på registreringen senest to timer inden kampstart.

Da flyet over Atlanten var forsinket på vej til Katowice - og der er 110 kilometer fra den polske lufthavn til Ostrava - kunne det 20-årige supertalent selv med landsholdets general manager, Kim Pedersen, som chauffør alligevel ikke have nået at være tidsnok fremme.

IIHFs Disciplinærudvalg gav efter en høring backen Jesper B. Jensen og wingen Mathias Bau Hansen én spilledags karantæne for farlige tacklinger mod Hviderusland. To forseelser, der ikke blev dømt i kampen. Men dermed var landstræner Janne Karlssons problemer ikke slut.

For at skåne backen Daniel Nielsen (lysken) og wingen Morten Poulsen (fingeren) til kampene mod Norge og Slovenien havde det danske lægeteam anbefalet dem hvile, så Janne Karlsson måtte spille med seks backer og elleve forwards.

Danmark har en fridag torsdag og spiller fredag mod USA, lørdag mod Norge og mandag mod Slovenien.